Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Uitslag stemming cao-resultaat RENOLIT NL

Het is bekend dat CNV Vakmensen, FNV en RENOLIT NEDERLAND na vijf onderhandelingsrondes op 20 april een onderhandelingsresultaat hebben bereikt. Op 24 april is deze voorgelegd aan alle leden van CNV Vakmensen en FNV.

Tot uiterlijk 11 mei 2018 heb je de mogelijkheid gehad om je stem uit te brengen. De uitslag is bekend!

Resultaat

We kunnen elkaar feliciteren met het resultaat. De leden van CNV Vakmensen hebben namelijk vóór het resultaat gestemd. Dit betekent dat er een nieuwe cao is, met een looptijd van 1 januari 2018 tot 1 juli 2019. Een loonsverhoging van 3% per 1 april 2018 en 1% per 1 januari 2019. Verder zal de ploegentoeslag van 26% voor de volcontinu diensten worden verhoogd per 1 januari 2018 met 1% en per 1 januari 2019 met 0,5%. Ook is de Technische Dienst tegemoet gekomen met een consignatieregeling die absoluut aan de bovenkant van de markt zit.

Vertrouwen

Vooraf aan de onderhandelingen hebben CNV Vakmensen, FNV en RENOLIT eerst gesproken over het fundament van een nieuwe cao. Dit fundament bestaat uit vertrouwen. Leden hebben namelijk gezegd dat de afstand tussen de werkvloer en RENOLIT de afgelopen jaren is vergroot. Het gevoel is dat er niet wordt geluisterd naar het personeel bij het nemen van beslissingen of grote veranderingen. De vakbonden hebben duidelijk gemaakt dat er nog veel werk te doen is de komende tijd in het kader van het herstel van vertrouwen, dat mag niet onderschat worden. CNV Vakmensen, FNV en RENOLIT hebben afgesproken om dit proces van vertrouwensherstel goed in de gaten te houden.

Bestuurder CNV Vakmensen

Tijdens dit cao-onderhandelingstraject is de bestuurder Peter Boeseken van CNV Vakmensen vergezeld door nog een bestuurder, namelijk Souleiman Amallah. Hij zal per direct dit mooie bedrijf overnemen van Peter. Dit betekent dat hij vanaf nu het nieuwe aanspreekpunt is voor alle CNV Vakmensen leden, werkzaam bij RENOLIT. Souleiman is bereikbaar via de onderstaande gegevens.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag van je. Bedankt voor de samenwerking!

Souleiman Amallah
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 52 22 11
E: s.amallah@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid