Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Uitnodiging ledenvergaderingen over resultaat

Zoals bij jullie bekend, zijn CNV Vakmensen en FNV met Shell donderdagavond 25 april, na een lange dag onderhandelen, een resultaat overeengekomen voor een 3-jarige cao. Een cao die dus ingaat op 1 maart 2019 (deze datum ligt al achter ons) en afloopt op 28 februari 2022.

Alle leden van CNV Vakmensen en FNV hebben afgelopen weekend via de mail of post daar een nieuwsbrief, de tekst van het resultaat en een toelichting van het CPB over ontvangen waaruit blijkt dat met het nu voorliggende resultaat er in ieder geval geen koopkracht verlies optreedt maar wel een bescheiden verbetering.

Het actiecomité heeft vrijdagmiddag 26 april besloten alle acties met onmiddellijke ingang op te schorten. Dit betekent dat zowel op Pernis als op Moerdijk iedereen weer normaal aan het werk is.

Voordat er sprake is van een cao akkoord moet eerst nog gestemd worden over het resultaat. Tot 8 mei in de avond krijgen de leden van beide bonden de gelegenheid hun stem over het resultaat uit te brengen.

Wij organiseren vier ledenvergaderingen. Tijdens deze ledenvergaderingen wordt het resultaat toegelicht, besproken en in stemming gebracht. Om te kunnen stemmen krijgen alle leden van CNV Vakmensen en FNV bij deze nieuwsbrief een stemformulier thuis gestuurd. Op het stemformulier staat op welke wijze jij je stem kunt uitbrengen: je kunt stemmen op één van de ledenvergaderingen, je ingevulde stembiljet meegeven aan een collega die naar één van de ledenvergaderingen gaat of je kunt je stemformulier scannen en mailen.

Ondanks dat iedereen het resultaat al thuis heeft ontvangen sturen wij het ook met deze nieuwsbrief mee.

De vergaderingen worden gehouden:

Datum: dinsdag 7 mei 2019
Tijden: 10.00 uur en 19.30 uur
Locatie: De Niervaert, Molenvliet 7, Klundert

Datum: woensdag 8 mei 2019
Tijden: 10.00 uur en 19.30 uur
Locatie: Carlton Oasis, Curieweg 1, Spijkenisse

Breng je stem uit:
Het zal duidelijk zijn dat het van het grootste belang is dat alle leden hun stem uitbrengen. Denk nou niet, laat maar zitten zonder mijn stem komt het ook wel goed. Nee, het moet heel duidelijk zijn hoe jullie allemaal over dit cao resultaat denken

Stakingsformulieren
Actievoerders kunnen tot en met de ochtenddienst van 26 april nog uren schrijven op de stakingsformulieren. Het is van belang de ingevulde stakingsformulieren zo snel mogelijk te scannen en vervolgens te mailen: Voor de CNV Vakmensen leden: actie@cnvvakmensen.nl. Voor de FNV leden: truus.boogaerdt@fnv.nl.

Ontvang je geen post en werk je wel op Pernis of Moerdijk stuur een mail met je gegevens naar p.verburg@cnvvakmensen.nl als je lid bent van CNV Vakmensen en naar truus.boogaerdt@fnv.nl als je lid bent van het FNV.

Voor de gezamenlijke versie verwijs ik je naar de bijlage.

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 66 7394
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid