Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Uitnodiging ledenvergaderingen bij A. Vogel

Allereerst hoop ik dat jullie en jullie naasten gezond zijn. Op 1 juli loopt jullie cao af en normaal gesproken hadden jullie al eerder van ons een uitnodiging gekregen voor een ledenvergadering. Maar zoals niemand kan zijn ontgaan zitten we in een bijzonder jaar.

Stand van zaken
Op vrijdag 12 juni hebben we weer contact met jullie werkgever gehad tijdens een overleg op afstand. Hierin hebben we gesproken over de stand van zaken bij A. Vogel. Welke maatregelen zijn genomen om veilig te kunnen werken en ook dat er iedere week aandacht was voor het doen van leuke dingen. En natuurlijk het positieve effect van Corona op de omzet van A. Vogel.

CAO
Daarnaast hebben we het over de cao gehad die op 1 juli afloopt. Het is bekend dat vorig jaar de onderhandelingen wat stroef verliepen. Dit jaar wordt geen herhaling van vorig jaar. Dit is duidelijk door jullie werkgever aangegeven. De cao wordt afgesloten met vakorganisaties. 17 juli hebben we de eerste onderhandelingsronde staan.

Ledenvergaderingen
Zoals gebruikelijk maken we, voorafgaand aan de onderhandelingen, een voorstellenbrief en daarvoor hebben we jullie input nodig. Dit willen we doen via gezamenlijke ledenvergaderingen. Het praat altijd makkelijker wanneer je elkaar kunt zien dan bijvoorbeeld via een enquête.
Normaal gesproken houden we één ledenvergadering. We hebben echter met de RIVM-regels te maken en daarom is, in overleg met kaderleden en werkgever, besloten om twee vergaderingen te houden. Zo krijgen alle leden de mogelijkheid om aanwezig te zijn tijdens een van de ledenvergaderingen.
Deze zijn op donderdag 9 juli om 15.00 uur en 16.00 uur in jullie kantine.
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, maar wel onderwerpen hebben voor de voorstellenbrief dan kun je deze mailen aan mij, of via whatsapp.

Vorig jaar hadden jullie nog te maken met Joost van Egmond als bestuurder namens CNV Vakmensen. Sinds dit jaar werken we in 12 regio’s in plaats van 4 regio’s en valt jullie bedrijf in de regio waar ik werkzaam ben. Reden waarom ik ben gevraagd of ik jullie cao weer wilde overnemen. Een aantal jaren geleden deed ik ook de cao-onderhandelingen bij jullie, zoals een aantal van jullie nog weten.

Ik hoop jullie donderdag 9 juli te zien.

Nicole Engmann-van Eijbergen,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 1989
E. n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid