Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Uitnodiging ledenvergadering BN International

Deze week heeft jullie werkgever een publicatie uitgestuurd rondom het overleg dat is geweest met de vakbonden. Het kan zijn dat de inhoud hiervan anders overkomt bij jullie. Daarom dan ook deze nieuwsbrief om de kant van de vakbonden toe te lichten.

Op 7 maart hebben wij met je werkgever een periodiek overleg gehad. Hierbij hebben we een update gekregen over de stand van zaken tot dat moment van de organisatie en een update over de ontwikkelingen van de reorganisatie.

Nadat de update was geweest, heeft de werkgever aangegeven dat door de huidige omstandigheden en de financiële situatie het weinig zin heeft om onderhandelingen voor een nieuwe cao op te starten. Als bonden hebben wij begrip getoond voor de situatie en hebben wij meegedacht wat dan eventueel een mogelijkheid zou zijn. Daarbij is door de werkgever het verlengen van de huidige cao als optie genoemd. Als de werkgever voor deze optie gaat, dan dient dit officieel te moeten worden voorgesteld bij de vakbonden. Wij zouden vervolgens dan samen met de leden moeten bekijken of we dit willen en eventueel tegen welke voorwaarden. Wij hebben tijdens het periodiek overleg de werkgever geadviseerd hier eerst met de medewerkers over in gesprek te gaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de publicatie zoals jullie die deze week hebben gehad.

Tot op heden is er nog geen officieel voorstel bij ons ingediend en is er dus ook niets om aan de leden voor te leggen.

Gezien dit nu op deze wijze is gecommuniceerd, kunnen wij echter niet anders dan een ledenbijeenkomst organiseren om een update te geven en met jullie in gesprek te gaan over de huidige stand van zaken. Daarom nodigen we je bij deze uit om bij één van de onderstaande gezamenlijke ledenbijeenkomsten aanwezig te zijn.

Wanneer:       Woensdag 15 mei 2019
Hoe laat:        1e bijeenkomst om 14:00 uur 
                       2e bijeenkomst om 15.15 uur
Waar:             In de trainingsruimte

 

Andre Rol, Delegatielid CNV Vakmensen
Nicole Engmann, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51601989    
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

   

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid