Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Uitnodiging driekwart vergaderingen bij Givaudan

Jullie zijn helder geweest met jullie reactie tijdens de ledenvergaderingen in Naarden en Barneveld. Dit eindbod van jullie werkgever is volstrekt onvoldoende. Een overgrote meerderheid heeft nee gezegd en dat hebben wij jullie werkgever ook verteld.

We hebben ook aangegeven open te staan voor overleg. Maar, alleen wanneer dit leidt tot een positieve aanpassing van het eindbod.
De kans dat jullie werkgever niet reageert, is echter ook aanwezig en ik wil jullie dan ook alvast uitnodigen voor een gezamenlijke driekwart vergadering op:

  • Dinsdag 20 november om 14.45 uur in de kantine in Barneveld
  • Donderdag 22 november om 14 uur en 15.15 uur in B50-R129 De Boeg in Naarden. Om 23 uur in B44-R211 Operations Training Room in Naarden. Let op: er is dus een extra ledenvergadering om 23 uur!

Wat betekent een driekwart vergadering?

Het gaat hier om vergaderingen waarin we met elkaar vaststellen of er genoeg actiebereidheid is onder de leden van de vakorganisaties om een beter eindbod af te dwingen. Dit betekent niet meteen staken, maar begint laagdrempeling. Bijvoorbeeld een verlengde lunchactie voor de poort met gehaktballen of patat. Hier kunnen we de pers ook bij uitnodigen. Exact volgens de regels gaan werken en geen overwerk meer is ook een optie. Vervolgens ga je naar acties die meer druk uitoefenen.  

Waarom driekwart?

Driekwart van de aanwezige leden moeten instemmen met enige vorm van acties tijdens de ledenvergaderingen. Je moet aanwezig zijn. Machtigingen mogen niet worden meegeteld.  

Mede namens Gerrit Eggenkamp, delegatielid CNV Vakmensen,
Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder 
E.: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl 
M.: 06 51 60 19 89

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid