Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Tijdelijke wijziging ploegenrooster Pouch

Afgelopen donderdag hebben de bonden overleg gehad met Schur Flexibles over de huidige situatie op de pouch afdeling bij Schur.

Door het hoge (preventieve) verzuim door het coronavirus en de grote vraag vanuit de klanten, bestaat de behoefte dat tijdelijk enkele medewerkers uit hun 3 ploegenrooster gaan werken in 2 ploegen en in het weekend 12 uurs-diensten draaien. Schur heeft hierbij ook gekeken naar andere alternatieven, maar gezien de benodigde vraag kon er niet geschakeld worden naar een 5 ploegen omdat de doorlooptijd van die roosters hoger is en deze tijdelijke oplossing slechts 6 tot 8 weken nodig is.

De betrokken medewerkers zijn positief en zijn samen met de OR tot deze oplossing gekomen. De medewerkers voor het weekend hebben zich vrijwillig aangemeld. Ze draaien dan twee diensten van 12 uur en krijgen voor deze 24 uur 36 uur betaald en behouden hun 3 ploegentoeslag.

De medewerkers en leden die het aangaat op de pouch-afdeling hebben ingestemd met deze regeling. Met dien verstande dat dit alleen in dit uitzonderlijke geval gebruikt gaat worden. Na maximaal 8 weken, is het normale rooster weer van toepassing. Dit zal ook vastgelegd worden.

Mocht je toch bezwaren hebben tegen deze regeling, meld je dan per omgaande bij mij.

Marit Wagenmakers
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06  51 20 30 85
m.wagenmakers@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid