Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Stemming principeakkoord AkzoNobel

Zoals je wellicht hebt gehoord is onlangs, met het oog op het vaarwater waarin AkzoNobel terecht is gekomen, alsnog een cao verlenging afgesproken voor de duur van 1 jaar (1 juli 2017 – 1 juli 2018).

Dit betekent dat er geen verdere cao-onderhandelingen zullen plaatsvinden en er feitelijk geen wijzigingen in de cao zijn afgesproken. Uitzondering hierop is de loonparagraaf: per 1 juli 2017 is er een loonsverhoging afgesproken van 1,75% en per 1 januari 2018 is er een loonsverhoging afgesproken van 0,5%. Per januari 2018 zal een en ander ook met terugwerkende kracht afgerekend worden. Daarnaast zullen er een aantal meer technische zaken geregeld moeten worden met betrekking tot pensioen.

Beoordeling van kaderleden

Onze kaderleden hebben het principeakkoord als eerste beoordeeld voor een stemadvies aan alle leden. De kaderleden concluderen enerzijds dat er alleen op het loon concrete afspraken zijn gemaakt, terwijl het bedrijf anderzijds prima resultaten heeft geboekt. Daarom leggen wij je dit principeakkoord neutraal voor.

Laat je stem weten 

Op korte termijn zullen de vakbonden en AkzoNobel aan elkaar moeten laten weten wat de verschillende achterbannen hiervan vinden. De leden hebben tenslotte altijd het laatste woord! Je kunt je stem laten weten door hier te klikken.

Op 9 november zullen wij alle stemmen inventariseren. Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk leden stemmen, wij rekenen daarom ook op jouw stem zodat we een hele duidelijke uitslag krijgen.

Mede namens Johan Bosch, kaderlid

Arthur Bot
Bestuurder
Bereikbaar via 06-20445190 of a.bot@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid