Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Stem voor vernieuwende cao kunstof en rubber

Herinnering: je kunt je stem uitbrengen tot aanstaande dinsdag 28 april 2015

Op 31 maart 2015 is er tussen de vakbondsbestuurders van CNV Vakmensen en van de Unie en de werkgeversorganisatie NWBC overeenstemming bereikt om alsnog de cao te verlengen. De werkgevers hebben daaraan als voorwaarde gesteld, dat de cao in 2016 vernieuwd zal worden. We hopen dat FNV mee doet. 

Er is dus weer een cao Kunststof en Rubber
. Daarmee is er formeel weer een cao. CNV Vakmensen en De Unie hebben daarmee hun verantwoordelijkheid opgepakt om voor jullie te regelen dat er een cao is. Jullie juridische positie is daarmee veilig gesteld. De loonsverhoging is ongeveer wat er tegenwoordig gemiddeld wordt afgesproken en ruim boven de inflatie. De cao is pas definitief als jullie je stem hebben uitgebracht.

Vernieuwende cao Rosetta

De inhoud van de huidige cao is gewoon goed. Ook werkgevers zeggen: 80 of 90% van de cao is gewoon goed, het kan alleen in beter Nederlands opgeschreven worden. Dan snapt ook iedereen wat er staat.

Net als de werkgevers denken wij dat er een paar zaken beter kunnen. Natuurlijk hebben we ook andere wensen als de werkgevers. Over sommige dingen denken we gelijk: werkgevers en bonden vinden allebei dat de werknemer in de cao een meer gelijke positie moet krijgen. Het overleg tussen jou en je werkgever, tussen de OR en de werkgever, en soms zal ook de vakbond overleggen met je werkgever: het kan allemaal beter geregeld in de cao. 

Er is niets weggegeven. Alles moet nog doorgesproken worden. In het voorjaar van 2016 bepaal jij of je je kunt vinden in het uiteindelijke resultaat.

Laat je collega’s mee stemmen

Breng allereerst vóór 28 april 2015 op internet je stem uit over dit cao-resultaat, klik daarvoor hier >>

Vraag ook je collega’s om hun stem uit te brengen. Wij willen ook graag de mening horen van de collega’s die geen lid zijn van CNV Vakmensen. Je kunt dan gelijk aangeven of je ook mee wilt praten over de vernieuwende cao. Voor ons mag elke werknemer meepraten, lid of geen lid van CNV Vakmensen.

Roel van Riezen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

023-5684670

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid