Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Status Sociaal Plan PPG

Zoals jullie weten hebben begin van dit jaar gesprekken plaatsgevonden over de verlenging van het Sociaal Plan. Dat was ook nodig, om twee redenen.

Ten eerste was het bestaande Sociaal Plan verlopen per 31 december 2019. Daarnaast hebben jullie ons tijdens de laatste ledenvergaderingen voor het cao-resultaat zeer duidelijk gemaakt dat de gesprekken over de verlenging wat jullie betreft zo snel mogelijk plaats moesten gaan vinden.

Zoals gezegd: in januari hebben deze gesprekken plaatsgevonden. Goed nieuws daarover. Ietwat onverwacht heeft PPG weliswaar gesteld dat het een verlenging van het Sociaal Plan op dit moment niet noodzakelijk vindt omdat daar wat betreft reorganisaties simpelweg geen noodzaak toe bestaat.

Tegelijkertijd zijn we het er met jullie werkgever over eens dat het plan zoals dat tot 31 december 2018 gold, onverminderd van kracht blijft voor de leden van de betrokken vakbonden. Voor jullie als leden verandert er dus niets en blijft het vorige plan dus gewoon van kracht. Dat is belangrijk, omdat het bestaande Sociaal Plan er kwalitatief gewoon goed uitziet.

We hebben jullie directie erop gewezen dat het PPG uiteraard vrij staat om dit plan, net als voorheen, ook gewoon van toepassing te laten zijn op de niet-leden. Sterker nog; we nodigen jullie directie daar van harte toe uit. We hebben de Ondernemingsraad PPG over deze status geïnformeerd. We houden jullie op de hoogte.

Erik de Vries, FNV Procesindustrie
en
Peter Boëseken, CNV Vakmensen
E p.boeseken@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 2043

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid