Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Start voorbereiding cao-onderhandelingen Aspen Oss

Nog geen jaar geleden hebben we een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Deze cao loopt nu al bijna ten einde. De voorbereidingen voor de nieuwe onderhandelingen kunnen weer beginnen. De voorbereiding starten met het uitzetten van een enquête onder de leden van de vakbonden.

In november van vorig jaar konden we -wegens corona- een nieuwe cao sluiten. Deze nieuwe cao loopt eind juni 2021 weer af. Net als voorgaande jaren hebben we er weer voor gekozen om de voorbereidingen samen te doen met de leden van FNV Procesindustrie.

Een eerlijke cao
Een belangrijke thema waar we de vorige onderhandelingen lang over gesproken hebben, is de AIP-regeling. Al lang staat op onze wensenlijstje om tot een eerlijke AIP-regeling te komen met een gelijk percentage voor iedereen. Uitgangspunt voor de nieuwe cao is dan ook: “een eerlijke cao!”.

Vul de enquête in
Samen met FNV Procesindustrie hebben we een enquête opgesteld. Wij verzoeken jullie om deze enquête in te vullen. Op basis van de uitkomsten van deze enquête zal ik samen met mijn FNV-collega Paul Smink een voorstel voor een voorstellenbrief opstellen. Deze zullen wij dan bespreken met de kaderleden.
Klik hier om deze enquête in te vullen.
Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met dit webadres op internet de enquête invullen: https://bit.ly/3wGji10 Je kunt de enquête invullen tot en met 6 juni 2021, 12.00 uur.

Vragen?
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen, neem dan contact met mij op. Mijn gegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid