Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Start cao onderhandelingen AkzoNobel

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor ons allemaal. Een jaar waarin werd gesproken over het “nieuwe normaal”, “anderhalve meter economie”, maar ook een jaar met verdriet voor sommigen onder ons. Net als voor jou was het ontbreken van het persoonlijke contact met elkaar voor de vakbonden ook moeilijk. Daar waar wij normaal zoveel mogelijk onze achterban betrekken en die het liefst in fysieke gezamenlijkheid spreken, was dat afgelopen jaar niet mogelijk. Veiligheid gaat voor alles en daarom dienen wij ook de maatregelen vanuit de overheid na te leven. Hierdoor zijn de onderhandelingen het afgelopen jaar opgeschort. In de bijlage treft u een deelbare versie van deze nieuwsbrief.

Daar waar het fysiek raadplegen van de achterban tussen de onderhandelingen door een belangrijk onderdeel is, was er voor gekozen om de onderhandelingen tot nader order op te schorten. Niemand weet nog wanneer er een eind komt aan de COVID-19 situatie. Tegelijkertijd heeft iedereen binnen AkzoNobel behoefte aan een nieuwe cao, die voor rust zorgt op de werkvloer. Hierdoor kunnen wij niet langer wachten en is het zaak om spoedig te starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Ondanks de economische en gezondheid-situatie in het land hebben wij kunnen zien dat AkzoNobel uitstekend zaken heeft gedaan. De targets zijn gehaald, investeringen zijn gedaan, de globale markt positie van AkzoNobel is versterkt en begrotingen laten mooie cijfers zien. Dit is bereikt door de inzet van jou als medewerker. Complimenten hiervoor! Maar met enkel complimenten betaal je geen stijgende lasten en daarom willen wij dat jij als medewerker ook structureel meeprofiteert van de behaalde successen.

Op 8 april 2021 wordt er tijdens een periodiek overleg met AkzoNobel een verkennende start gemaakt, waarbij er wordt gekeken naar aanknopingspunten om de verschillende standpunten te overbruggen. Daarnaast zullen we het uitgebreid over de planning hebben. In de bijlage tref je de voorstellenbrief van jouw vakbond, zoals die eind 2020 al naar jullie werkgever zijn verzonden..

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte en is er altijd de mogelijkheid om contact met ons op te nemen voor jouw vragen of opmerkingen.

Met vriendelijke groet,

Souleiman Amallah
Bestuurder
CNV Vakmensen
0620522211
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid