Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Stand van zaken cao-onderhandelingen PPG

Vorige week donderdag 30 augustus hebben wij weer met jullie directie gesproken over de cao-voorstellen. Voorafgaand aan dit overleg hebben wij eerst de zaal beplakt met alle verkeersborden, die wij van jullie retour hebben ontvangen.

Velen van jullie hebben gehoor gegeven aan de oproep om een kreet of handtekening te plaatsen op de verkeersborden. DIT HEEFT GEHOLPEN!!

Uiteindelijk heeft jullie directie besloten om de salarisverhoging niet meer te koppelen aan de cao-projecten. Het voorstel, betreffende de aanwezigheidstijd in de fabrieken met 30 minuten te verlengen, wordt besproken in de werkgroep flexibilisering van de arbeidstijden.

Daarnaast heeft jullie directie aangegeven om naar het rapport werkdruk, uitgevoerd door FNV, te kijken en serieus te zoeken naar mogelijke oplossingen.

Cao-partijen hebben aangegeven weer voldoende vertrouwen in elkaar te hebben en zien op dit moment weer mogelijkheden om de onderhandelingen voort te zetten. We zullen op vrijdag 14 september weer verder onderhandelen.

Zonder jullie was het niet gelukt om deze onderwerpen nu van tafel te krijgen, bedankt voor jullie inzet! We houden jullie op de hoogte.

Peter Böeseken
Bestuurder
M: 06-51602043
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid