Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Sluitingsplan DPC Venlo valt rauw op het dak

Farmaciebedrijf DPC Venlo, een voormalig DSM-onderdeel met ongeveer 150 werknemers, wil de vestiging nog voor het einde van het jaar sluiten. De werknemers zijn hierover vanmorgen geïnformeerd. "Die boodschap valt rauw op het dak, zo vlak voor de vakantie. Wij gaan niet zomaar akkoord met dit voorgenomen besluit", zegt bestuurder Ron Smeets van CNV Vakmensen.

De plannen treffen 105 vaste werknemers bij DPC en daarnaast 34 gedetacheerde werknemers van Sitech Services (Geleen) en een aantal inleenkrachten. In totaal gaat het om ongeveer 150 veelal oudere werknemers.

Verslagen

De werknemers hebben verslagen gereageerd op de sluitingsplannen, zegt Smeets. "Ze hebben de afgelopen jaren al de nodige reorganisaties voor de kiezen gehad. Eind vorig jaar is het bedrijf nog overgenomen door DPX, gespecialiseerd in de farma. Bij die reorganisaties werd de werknemers telkens perspectief geboden, met nieuwe kansen voor de toekomst. Ze zijn daarbij ook voortdurend geprezen vanwege hun kwaliteit, kennis en flexibiliteit en hebben daarom altijd de verwachting gehad dat er toekomst was voor hun bedrijf. Nu komen ze bedrogen uit; de mensen voelen zich verraden."

Weg vakantiegevoel

Smeets neemt het de directie kwalijk dat ze vlak voor de zomervakantie deze onheilstijding brengt. "Het vakantiegevoel is meteen naar de knoppen. Ze zien elkaar straks een hele tijd niet, terwijl je elkaar in zo'n periode juist keihard nodig hebt."

Voorgenomen besluit

De CNV-bestuurder legt zich nog niet bij de situatie neer. "Het is een voorgenomen besluit, zowel de vakbonden als de ondernemingsraad gaan hier goed naar kijken. We vragen ons op voorhand al af op dit het enige juiste besluit is. En de korte termijn waarop de directie de vestiging wil sluiten, voor eind december, zint mij al helemaal niet. De werknemers, onder wie veel 50-plussers, hebben nauwelijks gelegenheid om zich hierop in te stellen en goede begeleiding naar ander werk te krijgen."

Bijeenkomst werknemers

Vrijdag 4 juli om 14.00 uur organiseren de vakbonden een bijeenkomst voor de werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid