Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Shell cao-overleg is nu echt begonnen

Shell heeft in de tweede ronde een openingsbod gedaan voor een 1 jarige cao. 2% structurele loonsverhoging op 1 maart 2019. Dit ligt veraf van de loonsverhoging die de vakbonden in hun hoofd hebben.

Shell zal in de derde ronde op 17 december echt nog wel een beweging moeten maken willen wij tot een cao akkoord kunnen komen.

Nieuwe SMC
De nieuwe groepen Higher en Outstanding mogen samen nooit meer dan 20% van de populatie bevatten. Daarmee komt het overgrote deel in de groep Strong terecht en de maximale doorgroei voor deze groep in de SMC tabel lijkt op 113 of 114% uit te komen. Wij hebben voor de vergelijking om een vergelijking gevraagd gemaakt op de SNR/SNC praktijk.

Opkomstdag
Op een aantal andere punten heeft Shell aangegeven wel iets te willen maar vaak nog wel met een aantal mitsen. Zo is Shell wel bereid 1 opkomstdag in te ruilen tegen 8 Tijd voor Tijd uren. Shell geeft hierbij aan dat 1 opkomstdag een waarde heeft van 0,5% van het pensioen basis salaris (PBS) en dat heeft 50% hoger waarde dan 8 Tijd voor Tijd uren van 0,58% van het maandsalaris (= het PBS/14).

Verschoven uren
Ook over verschoven uren wil Shell wel een beweging maken maar dan met een aanzegtermijn van 10 dagen. Shell wil ook kijken naar een betere formulering rond telefonisch consult. Ten aanzien van tijd voor tijd uren naar spaarverlof wil Shell de regeling verlengen t/m de TA van MEOD Moerdijk.

Overige punten
Op andere voorstellen van ons, verbetering Call-in vergoeding, extern onderzoek verschil in indeling HPO tussen NAM en Shell, uitbreiding werkingssfeer heeft Shell gewoon gezegd, dat gaan we niet doen.

POZB
Ten aanzien van POZB is opnieuw vastgesteld dat de opleidingscomponent maar mondjesmaat wordt gebruikt. De Zorg component wordt veel vaker gebruikt. Er zijn wat ideeën gewisseld om het gebruik van de opleidingskant te verbeteren.

Waarnemen en verlofbeperking
Over deze onderwerpen komt Shell nog met nadere informatie of voorstellen op 17 december.

Er is nog genoeg te doen voordat wij een positief gevoel krijgen over het totaalpakket. Niet in de laatste plaats gezien het openingsbod van Shell. Het volgende overleg staat gepland voor maandag 17 december aanstaande. Na dat overleg horen jullie weer snel van ons. Dan zullen wij ook bepalen wanneer er ledenvergaderingen komen.

Voor de volledige tekst van de nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Piet Verburg 
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 66 73 94                                                                              
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl                                                
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid