Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Sabic LBV: The sun is not shining yet

Afgelopen donderdag hebben wij opnieuw onderhandeld over een nieuwe cao. Het was een bewogen dag met diepgaande gesprekken, maar toch ontspoorde er iets.

Bij shine verwacht je een zonnige toekomst, die we willen bereiken via een goed gesprek aan de onderhandelingstafel over verlaging van werkdruk en duurzame inzetbaarheid. Langdurig hebben we er over gesproken. Sabic zegt stappen te maken, maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

In de namiddag kwam de integrale terugkoppeling van Sabic, op de voorstellen zo die door de verschillende bonden eerder gepresenteerd zijn. Alles wat nieuw is moet je een keer voor het eerst meemaken en dat gebeurde!
Alle door de bonden gedane voorstellen werden door Sabic een voor een afgewezen. Daarna werden we nog verrast met een loonbod van 1,25% op jaarbasis. Dat was dus even schrikken!

De zon was inmiddels onder en onweer dreigde. Tijd om aan te geven dat we zo niet verder te wilden praten. Gelukkig kwam de boodschap over en gaf Sabic aan verder te willen praten. Alles ligt weer open en we gaan serieus aan de slag met de aanpak van werkdruk en duurzame inzetbaarheid.

Donderdag 31 mei zijn de volgende cao-onderhandelingen.
Tussentijds zal er een studiebijeenkomst georganiseerd worden om na te gaan welke antwoorden Het Generatiepact kan geven op de te hoge werkdruk en duurzame inzetbaarheid.

Ik hoop jullie volgende keer wel concrete zaken te kunnen melden.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid