Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Reorganisatie Synthos on hold!

Uitstel maar vooralsnog geen afstel!

Het bleef al zo oorverdovend stil aan de overkant nadat cao-partijen een eerste skypebijeenkomst hadden gehad op 19 maart over de content van het sociaal plan. Het verzoek van Synthos om in de week volgend op de eerste bijeenkomst een terugkoppeling te kunnen geven op de input van vakorganisaties werd in die betreffende week verdaagd. Ook in week daaropvolgend zag het er naar uit dat het tweede overleg niet gepland zou gaan worden.

Echter donderdagmiddag werd CNV Vakmensen door Synthos geïnformeerd met de volgende mededeling:
Gezien de huidige omstandigheden waarin we ons bevinden door de coronacrisis en alle aandacht die deze omstandigheden van de organisatie vergen om zo goed mogelijk door de crisis heen te komen, is door de Synthos board of Directors besloten om de eerder dit jaar aangekondigde reorganisatie voor Synthos Breda BV en Synthos Styrenics Services BV tot nader order uit te stellen.
Dit betekent dat alle reeds gestarte gesprekken met betrekking tot deze aangekondigde reorganisatie voorlopig geen doorgang zullen vinden.

Na een lange periode van spanning en onzekerheid die is ontstaan op 4 februari jl, de datum van melding aanvraag collectief ontslag, blijven werknemers nu weer in onzekerheid achter.
Al met al geen fatsoenlijk traject!

Tegelijkertijd heeft CNV Vakmensen ook begrip voor het genomen besluit van Synthos. Momenteel hebben wij allen in Nederland met een andere grote zorg te maken. Hoe komen wij gezond en met behoud van onze baan door de coronacrisis heen. Het is nog maar de vraag wat deze crisis uiteindelijk gaat doen met bedrijven, werkgelegenheid en zekerheden die we hadden. Laat onverlet dat CNV Vakmensen met Synthos in gesprek blijft over het SP temeer daar de expiratiedatum hiervan 1 juli 2020 is.

Zodra hier meer over te melden is, zal ik jou hiervan op de hoogte brengen.

CNV Vakmensen, de vakbond van iedereen. Juist nu!
De wereld om ons heen is in korte tijd snel veranderd. En terwijl onze maatschappij steeds meer tot stilstand komt, wordt er in bepaalde beroepen vaak juist extra hard doorgewerkt. Daar zijn we jou en je collega’s enorm dankbaar voor. Doorwerken, thuis werken, of tijdelijk geen werk meer? Het brengt veel zorgen en twijfels met zich mee.
CNV Vakmensen staat in al die gevallen naast je. Medewerkers van CNV Info zullen iedereen die belt of mailt zo goed mogelijk helpen. Door vragen te beantwoorden en onzekerheden weg te nemen, heb jij tijd om je op jouw belangrijke zaken te focussen.

Juist nu moeten we solidair zijn. Daarom heeft CNV de voorwaarden om lid te worden versoepeld. Wie nu lid wordt, heeft direct recht op juridische hulp als het gaat om corona-gerelateerde vragen over werk en inkomen. Je hebt dus niet te maken met de wachttijd voor hulp en bijstand die in normale omstandigheden geldt. Onze medewerkers zitten klaar om je direct van dienst te zijn.

Alles even kort op een rij:

  • De eerste 6 maanden ontvang je 50% korting op je lidmaatschap
  • Direct recht op ondersteuning en advies van CNV
  • Direct recht op juridische hulp als het gaat om corona-gerelateerde zaken over werk en inkomen.
  • En heb je los van werk ook privé rechtsbijstand nodig?

Dan is dat voor jou en je gezinsleden bij het lidmaatschap inbegrepen.
Ga naar www.cnvvakmensen.nl voor meer informatie!

Ik sluit af met: Denk aan jezelf en blijf gezond!

Namens CNV vakmensen,
A.J.Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid