Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Radici, sluiting plant Born is trieste boodschap

Dinsdag 7 mei 2019 kreeg het voltallige personeel van Radici een trieste boodschap te horen. De plant te Born/Holtum wordt binnen enkele maanden gesloten en daarmee vervalt de werkgelegenheid voor alle medewerkers.

Trieste boodschap
Sinds november vindt er tussen CNV Vakmensen en de directie van Radici overleg plaats over het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden. De verwachting was dat er medio mei de eerste resultaten geboekt konden worden.
Het liep echter totaal anders. Al het personeel werd op 7 mei bij het Van der Valk hotel in Urmond bijeen geroepen. Daar kregen zij van een afvaardiging van de directie van Radici uit Italië een trieste boodschap te horen. Medio 2019 zal de productie in Born gestopt worden en zal voor al het personeel ontslag worden aangevraagd.
Het is volgens de directie een besluit op strategische en economische gronden. Door de tegenvallende ontwikkelingen in de automotive sector wil Radici haar activiteiten concentreren in de grotere plants in Duitsland en Italië. Daarmee valt het doek voor Radici in Born/Holtum. 

Sociaal Plan
In 1e instantie wilde de directie het personeel pas informeren over hun voornemen de plant te sluiten, zodra er een sociaal plan was afgesproken. CNV Vakmensen heeft hen er op gewezen dat er pas een sociaal plan zal worden afgesloten als de leden akkoord zijn met de inhoud.
De werknemers moeten dus direct worden geïnformeerd. De directie heeft alsnog ingestemd met deze eis en jullie daarom dinsdag geïnformeerd.
CNV Vakmensen was aanwezig bij deze meeting en heeft aangegeven dat wij namens jullie in overleg gaan met Radici om een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken. De directie heeft CNV Vakmensen toegezegd dat zij bereidt zijn om daarover afspraken te maken. Wij gaan deze week nog een 1e reactie naar Radici sturen over de afspraken die wij in het sociaal plan willen vastleggen.

Hoe gaat het verder
Radici zal nu haar plannen om de plant in Born/Holtum te sluiten verder gaan uitvoeren. CNV Vakmensen zal zo snel mogelijk op basis van kwaliteit een sociaal plan proberen af te sluiten. Zodra er concrete informatie is, zullen wij jullie daarover informeren.

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets, bestuurder 
E.: r.smeets@cnvvakmensen.nl 
M.: 06 51 11 55 94                                     

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen. Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan! Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid