Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Positie van CNV

De afgelopen tijd hebben veel leden gevraagd of CNV Vakmensen het cao eindbod van Teijin Aramid gaat tekenen. Ook hebben diverse mensen aangegeven sympathie te voelen voor de acties van FNV.

Zoals jullie weten heeft een meerderheid van de CNV leden voor het eindbod gestemd. Overigens waren er ook de nodige tegenstemmers en heb ik van diverse mensen reactie gehad dat het loonbod uit het eindbod laag is.

CNV Vakmensen is een democratische vereniging, de meerderheid van de leden heeft voor gestemd daarom zal CNV Vakmensen nu geen acties organiseren. De leden van FNV hebben tegen het eindbod gestemd en FNV organiseert wel acties. CNV Vakmensen geeft de collega’s van FNV nu de ruimte om de acties te voeren en zal het eindbod daarom niet tekenen. Er ligt nu dus geen akkoord met CNV Vakmensen, zoals Teijin zelf intern communiceerde.

Sommige CNV leden geven aan sympathie te hebben voor de acties van FNV en graag mee te willen doen. Zoals gezegd; de leden hebben in meerderheid voorgestemd. CNV Vakmensen zal dus geen acties organiseren. Als je toch mee wilt doen met de acties van FNV, neem dan contact op met het landelijk actie centrum van CNV Vakmensen (tel 030 - 751 1450). Je kunt daar aangeven dat je mee doet met de acties van FNV. Je zult dan van CNV Vakmensen een uitkering ontvangen.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid