Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Petitie voor Verhagen over fosformakers

De werknemers van fosformaker Thermphos International in Vlissingen bieden vanmiddag om 15.00 uur minister Maxime Verhagen een petitie aan. Onder aanvoering van de ondernemingsraad, CNV Vakmensen en collega-vakbonden vragen de ruim 450 werknemers om behoud van werkgelegenheid. Niet alleen voor zichzelf, maar daarmee ook voor een ongeveer zelfde groep ingeleende werkkrachten. “Voorkom nóg een economische klap in de Zeeuwse regio”, is volgens bestuurder Peter Vlaming van CNV Vakmensen zo’n beetje de dragende gedachte van de petitie.

“Na Zalco snijdt deze ontslaggolf weer heel diep in de Zeeuwse samenleving”, licht Vlaming toe. “Toen raakten circa 600 mensen zonder baan, nu weer. Dat is in een kwetsbare omgeving als deze intens voelbaar.”

Van minister Verhagen verlangen de bonden en hun leden dat die het maximale doet om de werkgelegenheid te behouden. Vanwege het feit dat Thermphos een unieke industrie is in Europa. En van belang voor de productie van kunstmest binnen het hele continent.

Thermphos is volgens kenners namelijk de enige producent van zogeheten groene fosfor. Een productie die onder druk is komen te staan vanwege vervuild erts uit Kazachstan dat als grondstof wordt gebruikt voor de fosforproductie. “Wij vragen Verhagen rechtstreeks en in het Europees parlement aandacht te vragen voor het dumpgedrag van Kazachstan, waardoor de marktverhoudingen weer eerlijker worden”, verduidelijkt Peter Vlaming.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid