Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Pentair wenst geen overleg met CNV Vakmensen over sociaal plan

Begin april 2017 is CNV Vakmensen door jouw werkgever geïnformeerd over het voorgenomen besluit de afdeling S&D te willen gaan verhuizen naar Mönchengladbach.

Omdat een poging tot kennismaking/ overleg met jouw bestuurder niet heeft geleid tot een positieve reactie is er contact gezocht met de Ondernemingsraad. 

Tijdens een afspraak met de ondernemingsraad is aangegeven dat nut en noodzaak van een voorgenomen wijziging van de organisatie getoetst moet worden door de ondernemingsraad, maar dat over arbeidsvoorwaardelijke gevolgen voor medewerkers door vakorganisaties onderhandeld wordt over een sociaal plan. Deze opvatting werd ook door jouw ondernemingsraad gedeeld en teruggekoppeld aan jouw werkgever. 

Vervolgens heeft jouw werkgever contact gezocht met CNV Vakmensen om te komen tot een datum voor overleg over het sociaal plan. Groot was dan ook mijn verbazing dat ik op 13 april van jouw werkgever te horen kreeg dat werkgever met ondernemingsraad had besloten het overleg over de maatregelen in een sociaal plan met hen te willen voeren en niet met de vakorganisaties.

Op deze wijze zet jouw werkgever vakbonden buiten spel en daarmee ook de mogelijkheid de belangen van haar leden optimaal te kunnen behartigen. Wij zijn van mening dat de ondernemingsraad niet het orgaan is dat onderhandelingen dient te voeren over de inhoud van een sociaal plan. Dit betekent dat CNV Vakmensen niet in de gelegenheid is om voor jou te onderhandelen over een goed sociaal plan.

Voor eventuele individuele dienstverlening en vragen, kun je op werkdagen telefonisch via 030 751 1007 contact opnemen met CNV Info. 

Het leek mij goed jou hierover te informeren. 

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M:06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid