Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Pensioenzaken en nieuwe cao bij Rütgers Resins

Met deze nieuwsbrief informeert CNV Vakmensen jou over een aantal zaken rond je pensioen. En we gaan het ook al een beetje hebben over de nieuwe cao. Want de huidige cao loopt af aan het eind van dit jaar.

Even voorstellen

Er is een verandering gekomen in de bemensing vanuit CNV Vakmensen. In plaats van Jeroen Warnaar zal Jolien Dekker jullie als CNV-leden vertegenwoordigen in het overleg met jullie werkgever. Even voorstellen: Jolien, 61 jaar, ik werk vanaf 1990 bij CNV, eerst bij de onderwijsbond, en vanaf 2011 deed ik vooral cao-overleg bij banken en verzekeraars. De laatste jaren ook in de ICT, bij uitgeverijen en sinds kort ook in de industrie. Je kunt mij bereiken door te bellen met 06-238 11 392 of te mailen naar j.dekker@cnvvakmensen.nl

 Alle vragen, opmerkingen en reacties zijn van harte welkom, want ik hoop samen met jullie te zorgen voor een goede belangenbehartiging van de werknemers van Rütgers Resins. En ik heb al meteen een verzoek aan jullie: als je tijd en zin hebt om mij eens een stukje van jullie bedrijf te laten zien, bel of mail me, dan gaan we een afspraak maken.

Het pensioenfonds Cindu houdt op….

….maar je pensioenregeling natuurlijk niet. Jullie weten dat we al een tijdje bezig zijn met de overgang naar een andere pensioenuitvoerder, omdat ons eigen pensioenfonds aan de kleine kant is. Daardoor veranderen er ook een aantal zaken in je pensioenregeling. Jullie hebben daarover al een paar mededelingen van het pensioenfonds gehad. Maar over een aantal andere veranderingen zijn we nog in overleg. We verwachten dat we daar over een paar weken uit zijn. Het is natuurlijk de bedoeling van CNV dat de veranderingen evenwichtig zijn, zodat het pensioen er zeker niet slechter op wordt. Daar werken we nu hard aan. Zodra dat klaar is, gaan we de hooflijnen van de nieuwe pensioenregeling bekend maken, toelichten en ter stemming voorleggen aan jullie, de vakbondsleden. Zoals het er nu naar uitziet, zal dat medio november zijn.

Een broedende kip moet je niet storen, dus ik kan helaas nog niets met zekerheid zeggen over wat en wanneer precies. Zodra ik jullie meer kan vertellen, ontvangen jullie weer een nieuwsbrief en een uitnodiging voor een bijeenkomst.

Overleg over nieuwe cao iets later

Begin deze maand dachten we nog dat we dit najaar ook al zouden beginnen met het overleg over een nieuwe cao vanaf 2019. Daarom planden we al een ledenbijeenkomst. Maar we hebben vorige week vastgesteld dat dat iets te voorbarig is. Het is verstandigere nu eerst de pensioenzaken af te ronden. En ook kijken we liever eerst even hoe de ontwikkelingen in de “grote” cao’s in de industriesector gaan. Dus zullen we pas aan het eind van dit jaar gaan inventariseren wat jullie wensen zijn voor een nieuwe cao. Ook daarvoor zullen we te zijner tijd een ledenbijeenkomst houden, maar je zal ook per mail kunnen meedenken! En trouwens, wie nu al iets dringends weet dat verbeterd of veranderd moet worden: voel je vrij me dat te laten weten! Jullie zijn de oren en ogen van CNV op de werkvloer, dus al jullie ideeën en opmerkingen zijn meer dan welkom!

Jolien Dekker
Bestuurder CNV Vakmensen
06-238 11 392
j.dekker@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid