Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Overleg met werknemers Mediq over sociaal plan

Tijdens de cao-onderhandeling van 7 juli werden we verrast door jullie werkgever die over het sociaal plan wilde praten. Het sociaal plan staat nu op de agenda van het overleg. Wie van jullie wil delegatielid worden en de onderhandelingen bijwonený

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de leden die nog onder de cao Mediq vallen. Mocht je bij de groep leden horen die naar Brocacef over zijn dan hoor ik dit graag per mail. Dan zorg ik ervoor dat dit wordt aangepast in ons ledenbestand.

Sociaal Plan Mediq 

Tijdens de cao-onderhandeling van 7 juli werden we verrast door jullie werkgever die over het sociaal plan wilde praten. Vorig jaar is gesproken over verlenging van jullie sociaal plan. Dit sociaal plan is in februari geëindigd. De werkgever wilde aanpassingen in het sociaal plan en na lang onderhandelen zijn partijen er niet uit gekomen. Dit is voor jullie niets nieuws.

Wat wel nieuws is: jullie werkgever heeft het sociaal plan op de agenda van het cao-overleg gezet. Hij heeft aangegeven toch graag een sociaal plan te willen afsluiten. Wel wil hij hierin aanpassingen doen. Die aanpassingen gaan minder ver dan de voorstellen van vorig jaar.

Reden voor beide vakbonden om dit op verschillende vestigingen met jullie - en ook met je ongeorganiseerde collega’s - te komen bespreken.

We komen op 12 juli rond de lunchpauze langs in Didam. In Oud Beijerland komen we op 19 juli tussen 11.30 en 13.30 uur. Op woensdag 20 juli komen we in de ochtend, van 10.00 tot 10.30 uur, in Moordrecht en van 11.30 tot 13.30 uur in Waddinxveen. Tot slot komen we op 21 juli in Utrecht in de kantine van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Ik kan in ieder geval aangeven dat de werkgever het sociaal plan tot 1 juli 2017 ongewijzigd wil laten. Dit is gelijk aan de afspraak die is gemaakt voor de medewerkers die naar Brocacef zijn overgegaan. Vanaf 1 juli wil jullie werkgever aanpassingen in het sociaal plan en deze willen wij met jullie bespreken.

Cao

Over de cao valt nog verder niets te melden. Het overleg verloopt constructief, maar we zijn nog niet verder gekomen dan de toelichting van de voorstellen van de vakbonden. Op 25 augustus staat een volgend overleg gepland en horen we waar Mediq heen wil met de cao en natuurlijk een loonbod.

Delegatielid

Door de overgang van veel collega’s naar Brocacef zit ik helaas zonder delegatielid aan de onderhandelingstafel. Het is heel belangrijk om iemand mee aan tafel te hebben die ook kan aangeven of wat de werkgever zegt wel overeenkomt met de werkelijkheid. De werkgeversdelegatie stelt het ook op prijs wanneer er delegatieleden van vakbonden aan tafel zitten. Graag hoor ik wie mij zou willen bij staan. Heb je nog vragen hierover dan mag je altijd mailen.

Heb je interesse,  maar verwacht je problemen met een leidinggevende,  dan hoor ik dit ook graag.

Nicole Engmann
bestuurder
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M: 06 51 60 19 89 

ons kenmerk: 16-2467/NE/ed

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid