Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingsresultaat Zeolyst C.V.

Maandag 18 september zijn er cao onderhandelingen geweest tussen de directie en vakbonden. Hier is een onderhandelingsresultaat uitgekomen. Op donderdag 21 september hebben de bonden dit resultaat in een gezamenlijke ledenvergadering aan de achterban voorgelegd.

Er waren 32 werknemers aanwezig op de vergadering. Hiervan zijn 30 lid van een vakbond. Vier leden hebben per volmacht gestemd. Uitslag stemming: 22 voor en 12 tegen het resultaat.

Hiermee is er een nieuwe cao voor drie jaar bij Zeolyst C.V.

In de bijlage kun je het onderhandelingsresultaat nog eens nalezen.

Tijdens de vergadering kwam (weer) heel duidelijk naar voren dat de werkdruk binnen Zeolyst C.V. hoog is. Daarnaast is er een aantal zaken die niet duidelijk zijn. Denk hierbij aan het flexibel roosteren, wie is waar verantwoordelijk voor en werk dat volgens de directie nu overdag zou gebeuren, terwijl dit in de praktijk nog steeds in de nacht gebeurd.

In het onderhandelingsakkoord is een afspraak opgenomen voor periodiek overleg. Het is duidelijk dat het punt werkdruk hoog op de agenda staat voor dit overleg. Het eerste overleg staat gepland op 2 november. De bonden roepen hun leden op om per afdeling te inventariseren welke knelpunten er zijn op het gebied van werkdruk. Wij ontvangen deze graag via de e-mail van jullie. Op deze manier kunnen wij met concrete voorbeelden in gesprek met de directie.

Daarnaast zijn de bonden in gesprek met de OR om te kijken waar we elkaar kunnen versterken en helpen op dit punt.

Het tweede punt op de agenda van de ledenvergadering was de reparatie van het derde WW jaar. De bonden hebben een filmpje laten zien waarin wordt uitgelegd wat dit inhoud. Daarna hebben we met elkaar gesproken over de reparatie en zijn er vragen gesteld. Er is gestemd en een meerderheid van 17 leden is voor reparatie. Dit houdt in dat de bonden met de directie een (losse) 5-jarige cao gaan afspreken voor de reparatie van de WW.

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dit graag!

Mede namens Joosje de Lang (bestuurder FNV Procesindustrie)

Jikkie Aalberts                                                
bestuurder CNV Vakmensen                         
M: 06 53 67 35 96
E: j.aalberts@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid