Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingsresultaat pensioen Organon

De afgelopen maanden heeft CNV Vakmensen samen met FNV en NMP met MSD gesproken over de pensioenregeling voor de nieuwe organisatie Organon. Met MSD hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe pensioenregeling. Dit leggen wij nu ter stemming aan jullie voor.

Pensioen Organon
De medewerkers van MSD die volgend jaar over gaan naar Organon gaan onder een nieuwe pensioenregeling vallen. De afgelopen maanden hebben we meerdere gesprekken met MSD hierover gehad. Wij hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de pensioenregeling Organon. In hoofdlijnen houdt het akkoord het volgende in:

  • Het huidige opgebouwde pensioen blijft achter bij het Pensioenfonds MSD, een pensioenfonds met een prima dekkingsgraad, het pensioen staat daar veilig. Er zijn afspraken gemaakt over de indexering in de eerste paar jaar om te voorkomen dat je niet een lagere indexering krijgt dan werknemers die bij MSD achterblijven.
  • In een nieuw pensioenfonds wordt opgebouwd vanaf de eerste dag dat bij Organon wordt gewerkt. MSD toont zich bereid om in de eerste drie jaar een (flinke) extra bijdrage aan de pensioenpremie te leveren, zodat de pensioenpremie voor jullie als medewerkers gelijk blijft. In die periode van bijna 4 jaar gaan we werken aan een pensioenregeling die voldoet aan de uitgangspunten van het Pensioenakkoord, wat ervoor zorgt dat de premie rond de huidige premie voor zowel werkgever als werknemer uitkomt.
  • In die nieuwe pensioenregeling toont MSD zich ook bereid om – boven op de indexatie die uit het pensioenfonds kan komen – een extra indexatie te kopen voor de Organon-medewerker.

In bijlagen tref je de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat aan. Ook vind je daar een uitleg wat de nieuwe pensioenregeling ingaat houden.

Ledenraadpleging
De leden van CNV en FNV kunnen op maandag 28 september een ledenvergadering bijwonen in Oss. Dat kan gelet op Corona uitsluitend op afspraak en in kleinere groepjes. De vergaderingen vinden in eerste instantie in de middag plaats. Wil je met ons in gesprek, dan kun je een plekje reserveren bij Edith Ottenheijm: edith.ottenheijm@fnv.nl of op 088 – 368 1738.

Werk je in Haarlem en ga je over naar Organon en heb je vragen over de pensioenregeling? Stel je vraag dan per mail aan mij: r.wonnink@cnvvakmensen.nl.

Stemming
Uiteraard heb jij als lid van CNV Vakmensen het laatste woord. Heb jij bericht ontvangen van MSD dat jij overgaat naar Organon, dan mag jij gebruikmaken van je stemrecht. Wij leggen dit onderhandelingsresultaat met een positief stemadvies aan jullie voor. Je kunt je stem uitbrengen tot en met vrijdag 2 oktober.

<<>>

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.
Om je stem toch uit te brengen ga dan naar: https://bit.ly/pensioenorganon


Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl
M 06 51 86 42 65
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid