Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Mediq

Na maanden overleg hebben vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt bij Mediq, die wij positief voorleggen aan de leden. Hieronder kun je alvast de belangrijkste punten uit het resultaat vinden. In de bijlage vind je het gehele onderhandelingsresultaat. Je kunt nu je stem uitbrengen.

Loonsverhoging en looptijd
De nieuwe cao loopt van 1 mei 2018 tot 30 april 2020 (2 jaar). De feitelijke salarissen en schaalmaxima worden structureel met 4,6% verhoogd.

-
1 januari 2019 met 1,75%
-
1 mei 2019 met 2,25%
-
1 januari 2020 met 0,6%

Twee pilots en maximering consignatiediensten
CNV Vakmensen is tevreden over de randvoorwaarden voor de roosterpilots. Werken in de weekenden vindt in de basis plaats op basis van vrijwilligheid, ontziemaatregelen blijven van toepassing. Er is een hardheidsclausule. Als Mediq anders wil roosteren gaat Mediq met ons in gesprek. Je blijft dus zelf de regie houden over je flexibiliteit.

Voor de supply chain geldt, dat werken op zaterdag (tot 16:00 uur) beloond wordt met een toeslag van 50% (nu is er niets geregeld) en voor het overige is de cao van toepassing. Klantcontact en de verpleegkundige zorg krijgen een extra beloning voor de vrijdagavond en een nog iets hoger tarief voor de zaterdagavond. Voor alle toeslagen verwijs ik jullie naar bijlage 2 van het onderhandelingsresultaat.

Daarnaast spraken we af om de consignatiediensten te beperken tot maximaal één dienst in de zes weken.

Ontwikkelfonds en eigen ontwikkeling
Mediq twijfelde aan voortzetting van het ontwikkelfonds vanwege het brede eigen opleidingsaanbod. Echter vindt Mediq het ook belangrijk dat medewerkers eigen regie over hun ontwikkeling behouden. CNV Vakmensen is blij dat tot mei 2020, 120.000 euro beschikbaar is in het ontwikkelfonds. CNV Vakmensen roept iedereen op om na te denken over je positie en je eigen regie op de arbeidsmarkt en gebruik te maken van het ontwikkelfonds.

Vakbondsfaciliteiten / kaderlid worden namens CNV Vakmensen
De fiscale verrekening van je vakbondslidmaatschap blijft mogelijk. Door deze afspraak kun je afhankelijk van je inkomen maximaal 40% van je contributie terugkrijgen. Ook worden kaderleden van de onderhandelingsdelegatie nu officieel in de gelegenheid gesteld om het overleg bij te wonen. Een bevestiging dat Mediq vakbondswerk daadwerkelijk waardeert. Dus wil je kaderlid worden voor CNV Vakmensen en meedoen met de volgende onderhandelingen, laat het mij weten.

Stemming
CNV Vakmensen vindt het onderhandelingsresultaat overwegend positief. De loonsverhoging compenseert de inflatie en er zijn goede afspraken gemaakt over de pilots en scholing.
Je kunt hier je stem uitbrengen. Stemmen kan digitaal vóór 21 maart aanstaande. Ontvang je de nieuwsbrief per post dan kun je op internet het volgende webadres intypen om te stemmen: https://q.crowdtech.com/iSy2HaPiU0a9zkAFsNHI4A

Kantinebijeenkomsten
Het FNV houdt kantinebijeenkomsten op donderdag 7 maart van 10:00-14:00 uur in Bleiswijk en op dinsdag 12 maart van 12:00-14:00 uur in de Meern. Ook als CNV- lid ben je welkom bij deze bijeenkomsten en kun je vragen stellen over het onderhandelingsresultaat. Helaas ben ik wegens vakantie verhinderd, maar schroom niet om je vraag te stellen aan mijn FNV- collega. Uiteraard kun je mij ook een mail sturen.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid