Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Givaudan Nederland BV

Met andere vakorganisaties heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat weten te bereiken voor een nieuwe cao voor de medewerkers bij Givaudan Nederland BV. Leden van CNV Vakmensen mogen hiervoor hun stem uitbrengen. We willen graag jouw mening weten!

Onderhandelingen met de werkgever:
Gedurende enkele maanden zijn er onderhandelingen gevoerd voor een nieuwe cao voor de medewerkers van Givaudan. 
We zijn uitgekomen op een looptijd van 1 jaar, te weten voor de periode 1 april 2020 – 1 april 2021. Dat betekent dat we in het voorjaar van 2021 opnieuw om de tafel zitten. We hopen dat de corona-crisis dan achter ons ligt opdat er onder "normale omstandigheden" kan worden onderhandeld. Met de terugwerkende kracht tot 1 april jl. is in de loonontwikkeling rekening gehouden.

Belangrijke punten van onderhandeling:
Dit overleg ging voor een belangrijk deel over de loonontwikkeling, ongewijzigd behoud van het sociaal plan en de premieverhoging voor het pensioen. Voor enorm veel werknemers in Nederland speelt v.w.b. het pensioen hetzelfde.
Aan zo’n premieverhoging komen ook de medewerkers van Givaudan niet onderuit (dat wordt vastgesteld door het Bedrijfstakpensioenfonds Landbouw waar Givaudan volger van is) maar de verdeling van de premieverhoging tussen werkgever en werknemers was wel een fors onderhandelpunt. We zijn er uitgekomen en in de bijgevoegde tekst lees je het totale resultaat.

Stemmen voor 5 december a.s:
Kan je instemmen met dit bereikte resultaat? Het is nu aan de leden om hun mening te geven en pas wanneer de meerderheid positief reageert wordt het in een nieuwe cao ondergebracht. Geef je stem -bij voorkeur via de email- door aan Arie Kasper, voor deze onderhandelingen waarnemer van Nicole Engmann-Eijbergen. Zijn emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Ook moet je bij hem zijn als je over dit onderhandelingsresultaat vragen of opmerkingen hebt.

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid