Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingsresultaat Cao Biohorma

Afgelopen week heeft CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao bij Biohorma. In de bijlage tref je de resultaten en een toelichting daarop aan. Kort vooruitlopend daarop: het was lastig om tot afspraken te komen die wij jullie wilden voorleggen.

Op 4 juli hebben vakbonden opnieuw onderhandeld met de directie van Biohorma over een nieuwe cao. Zoals we jullie in de ledenvergadering al hebben aangegeven verlopen de onderhandelingen stroef wat de structurele loonvraag betreft. Het leek er lange tijd op dat we niet tot elkaar zouden kunnen komen om een onderhandelingsresultaat af te spreken.
Biohorma geeft aan dat de resultaten van dit jaar tot op heden geen reden geven tot juichen, sterker nog: in het begin van het jaar was het resultaat dermate slecht dat men alle zeilen moet bijzetten om toch straks het jaar af te sluiten met positieve cijfers. Tijdens de personeelsmeeting van vorige week zou hier ook door Edwin Stoel aandacht aan worden besteed.

Omdat we toch een stap wilden maken om te zien of we op een creatieve wijze een resultaat konden behalen hebben wij als vakbonden de structurele loonsverhoging omgebogen in centen in plaats van procenten. Iedereen krijgt er in het voorstel structureel 600 euro bruto per jaar bij. Met name de lagere loonschalen profiteren hier het meest van. De schalen van 30.000 tot 40.000 euro per jaar gaan er hiermee zo’n 1,75 tot 2% op vooruit. Bovendien telt het structureel mee in je pensioenopbouw.

Uiteindelijk toch een resultaat dat wij ter stemming aan jullie willen voorleggen. In de bijlage tref je het volledige onderhandelingsresultaat aan.
Omdat het inmiddels vakantietijd is, hebben we ervoor gekozen om de stemming schriftelijk te houden. Klik op deze link om te stemmen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op internet dit webadres intypen om te stemmen: https://q.crowdtech.com/ZWbtY5IAxk6gl3HvcMshgg De reactietijd is ook op de vakantie aangepast. We verzoeken je uiterlijk 28 augustus 2018 je stem uit te brengen. Fijne vakantie allemaal.

FNV: Monic Wattel en Jacob Plat
CNV Vakmensen: Chris Kroon en 

Joost van Egmond,
bestuurder CNV Vakmensen
E j.vanegmond@cnvvakmensen
M 06 5160 2141 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid