Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingen cao Verf en Drukinkt begonnen

Op 5 november en 26 november hebben CNV Vakmensen en FNV gesproken met de VVVF over een nieuwe cao. Het eerste overleg was verkennend. Met elkaar hebben we 2 hoofdthema’s benoemd waarover we afspraken willen maken in de cao. Samengevat gaat het om een Persoonlijk Keuze Budget en een loonsverhoging.

Persoonlijk Keuze Budget
Het afgelopen jaar was het al mogelijk om 5 verlofdagen te kopen of te verkopen. Hierop hebben we positieve reacties van leden ontvangen. Nu denken we na over het uitbreiden van de mogelijkheden hiervan. Dat noemen we een Persoonlijk Keuze Budget (PKB). Je ontvangt een deel van je verlofdagen dan als een budget. Je kunt vervolgens zelf kiezen wat je met dit budget doet.
Je kunt het besteden aan verlofdagen maar je kunt het ook laten uitbetalen als extra salaris. Daarbij proberen we andere interessante bestedingsdoelen te bedenken. Voorbeelden zijn: financieel advies, loopbaanadvies, opleidingen, enzovoorts.
De bedoeling hiervan is dat er meer flexibiliteit ontstaat voor werknemers en meer zeggenschap over arbeidsvoorwaarden.

Loonsverhoging
Een ander belangrijk punt is de loonsverhoging. We hebben van de werkgevers een voorlopig loonbod gekregen van 1,5% procent structurele loonsverhoging. De reden voor de werkgevers om een laag loonbod te doen is dat niet overal in de sector gemerkt wordt dat de economie aantrekt. Met andere woorden; niet bij alle bedrijven gaat het even goed.

Voor ons is een loonbod van 1,5% echt beneden de maat. Dit bod is lager dan de inflatie van het afgelopen jaar. Hiermee instemmen zou beteken dat werknemers in deze sector erop achteruit gaan in plaats van erop vooruit te gaan.

We gaan op 11 december weer in gesprek met de VVVF over bovenstaande onderwerpen. Over het vervolg houden we jullie op de hoogte door middel van nieuwsbrieven.

Mocht je willen reageren naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl.

Namens de CNV-onderhandelingsdelegatie,


Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06 – 2299 2855
E: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid