Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Onderhandelingen Cao MSD 2020 van start

In onze eerder verzonden nieuwsbrief is onduidelijkheid ontstaan over de datum waarop de 3 ledenvergaderingen worden gehouden waarin de uitkomsten van de onderstaande enquête worden besproken. Onze welgemeende excuses hiervoor. De juiste datum moet zijn donderdag 29 augustus 2019.

Onderstaand treft je de inhoud van de eerder verzonden nieuwsbrief aan met de link naar de enquête en de aangepaste datum.

In januari sloten we met zijn allen een nieuwe cao af. Hierin zijn afspraken gemaakt over 3,3% gemiddeld in de merit matrix, een studieafspraak naar het Generatiepact en nog van alles dat onderzocht moet worden. Tegelijkertijd wisten we dat die cao alleen voor het jaar 2019 zou gelden. 
Dit betekent dat we nu weer aan de slag moeten met de cao voor 2020, en wellicht voor nog langere duur. Voordat vakbonden gezamenlijk aan een voorstellenbrief beginnen, inventariseren we eerst via een enquête welke voorstellen hierin moeten staan. Deze enquête staat vanaf nu weer voor jullie allemaal open om te beantwoorden, klik op de volgende link om hiermee te starten: www.surveymonkey.nl/r/caomsd 

De enquête is niet alleen voor jou als lid bedoeld; wij willen ook (en juist) van werknemers die nog geen lid zijn van de vakbond, weten wat zij ervan vinden en met hen in gesprek blijven of komen. Moedig daarom jouw collega’s aan om de enquête ook in te vullen en naar de ledenvergaderingen te komen! 

De uitkomst van de enquête gebruiken we om een opzet te maken voor de voorstellenbrief. Deze brief bevat de tekst waarmee wij met werkgever in gesprek gaan over de cao. De onderwerpen bespreken we graag in een drietal ledenvergaderingen met jullie; deze vinden alle 3 plaats op

donderdag 29 augustus 2019:
-
om 9:30 uur in Boxmeer, Kantine;
- om 12:00 uur in Oss, Gebouw KD, Zaal Osaka;
- om 14:30 uur in Haarlem, Carel Visserzaal.

We zien graag jouw ingevulde enquête tegemoet zodat we samen tot een voorstellenbrief kunnen komen.

Mede namens Paul Smink, cao-onderhandelaar FNV Industrie,
Loes Bezemer-Videler,
cao-onderhandelaar CNV Vakmensen
E l.bezemer@cnvvakmensen.nl 
M 06 1368 7929

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid