Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Nog geen Cao Basell Benelux Moerdijk 2018

Het is niet gelukt om tot een cao-resultaat te komen welke we aan jullie kunnen voorleggen. In het vorige cao-protocol stond duidelijk dat Basell met de OR in overleg zou treden om te komen tot een betere reiskostenregeling. Deze zou moeten ingaan op 1 januari 2018.

Vakbonden waren dan ook negatief verrast toen bleek dat op dit punt geen voortgang was geboekt. Basell heeft aangegeven dat een betere reiskostenregeling nu op zijn vroegst 1 januari 2019 zou kunnen ingaan. Er is dan nog geen goedkeuring, wat inhoudt dat er pas begin november definitief kan worden afgerond. 

Daarna is door vakbonden voorgesteld de cao op te schorten tot november. Alleen wanneer er harde afspraken gemaakt kunnen worden over een goede reiskostenregeling, waarbij de inzet van vakbonden is 0.19 cent belastingvrij tot 50 km enkele reis, dan zijn wij bereid een, op de overige punten magere cao, positief aan de leden voor te leggen.
Lukt het niet om tot een overeenkomst te komen over de reiskostenregeling dan zullen wij alsnog andere cao-eisen op tafel leggen. 

In de bijlage treffen jullie de status tot op heden aan. Op 21 november wordt het cao-overleg hervat. Indien de reiskostenregeling naar onze zin wordt verbeterd, zal dit een heel kort overleg inhouden. Wij hopen daar ook op. 
Is de regeling niet verbeterd, dan roepen wij jullie weer bijeen om te bespreken welke stappen we nemen om een goed resultaat af te dwingen.

Mede namens Egbert Schellenberg, bestuurder FNV Procesindustrie,

Arjan Huizinga, 
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2032
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl


 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid