Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Nieuwe CNV-bestuurder Nedmag/aanmelden kaderlid

Tijdens mijn rondleiding vorige week bij Nedmag heb ik een paar van jullie al gesproken. Voor degenen die ik nog niet heb gezien, stel ik me graag even voor.

Nieuwe bestuurder
Ik ben Marit Wagenmakers en werk bij CNV Vakmensen als bestuurder voor de regio noord. Ik hou me vooral bezig met de bouwsector in Groningen, Friesland en Drenthe en de woondiensten in Flevoland. Ook heb ik een aantal bedrijven in mijn werkpakket in de chemie, industrie en voeding, waaronder sinds kort ook Nedmag. Dit betekent dat ik jullie nieuwe contactpersoon ben wanneer jullie vragen hebben voor de bond. Ook zal ik samen met mijn collega van FNV de cao-onderhandelingen bij Nedmag voeren. Tot voor kort deed mijn collega Heino Smedes dit. Heino is een tijdje terug vanwege zijn studie minder uren gaan werken. Hierdoor is zijn werkpakket verandert en heeft hij Nedmag overgedragen aan mij.

Cao-onderhandelingen weer van start: meld je aan als kaderlid
De onderhandelingen voor jullie nieuwe cao starten 12 april. Om te weten wat jullie belangrijk vinden is er op 5 april een gezamenlijke ledenvergadering met FNV. Jullie krijgen hier nog een uitnodiging voor. Om er zeker van te zijn dat CNV de belangen van de werknemers goed kan vertegenwoordigen tijdens cao-onderhandelingen, zit namens de bond niet alleen de bestuurder aan tafel maar ook één van de leden binnen een bedrijf. Dit noemen wij een kaderlid; de oren, ogen en handen van de bond binnen een bedrijf. Een kaderlid weet wat er speelt binnen het bedrijf, informeert de bestuurder hierover, maar informeert ook de collega’s binnen het bedrijf over de onderhandelingen. Hij of zij is de schakel tussen CNV en de eigen collega’s. Buiten de onderhandelingen om is een kaderlid het eerste aanspreekpunt binnen een bedrijf voor de vakbondsbestuurder.

Ik heb begrepen dat op dit moment alleen FNV kaderleden heeft binnen Nedmag. Dit is wel een gemis voor CNV. Ik wil jullie dan ook vragen wie van jullie kaderlid wil worden en mij kan ondersteunen bij de komende onderhandelingen. Behalve dat er met Nedmag in de cao afspraken zijn gemaakt over vakbondswerk binnen het bedrijf, heeft CNV zelf ook een goede regeling voor alle vrijwilligers die werk doen voor de bond: https://www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/kaderleden. Heb je interesse, laat het mij
dan vóór 17 maart a.s. weten!

Als gezegd zien we elkaar in ieder geval op 5 april. Heb je vooraf vragen of vragen over iets anders dan de onderhandelingen, dan kun je altijd contact met mij opnemen.

Marit Wagenmakers
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 85
E: m.wagenmakers@cnvvakmensen.nl

P.S. Hoe staat ons land er volgens jou voor? Waar maak jij je druk over en welke oplossingen zie jij? Meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten in jouw regio: www.cnvvakmensen.nl/destaatvannederland

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid