Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Nieuw eindbod OWASE werkgevers Hardenberg

De werkgevers verenigd in OWASE hebben de gezamenlijke vakbonden, waaronder uw vakorganisatie CNV Vakmensen een nieuw enigszins verbeterd eindbod gestuurd. In overleg met de kaderleden hebben we besloten dit te accepteren, hieronder kunt u lezen waarom we tot dit besluit zijn gekomen.

 

Aan: leden CNV Vakmensen werkzaam bij de Owase bedrijven

 

Betreft: Nieuw eindbod Owase werkgevers

 

Beste mensen,

 

De Owase werkgevers hebben een tweede eindbod gedaan, nadat wij hadden aangegeven dat een groot deel van onze leden het eerste eindbod onvoldoende vonden.
In dit tweede (verbeterde) eindbod is de eenmalige bruto uitkering van € 350 euro verhoogd naar een bedrag van € 500 euro bruto.

Wij (ondergetekende en de kaderleden) zijn van mening dat het eigenlijk een veel te kleine beweging is die werkgevers onze kant op maken. Dat zou beter moeten en we zijn er van overtuigd dat het ook beter kan. Echter er is een maar.

Dit beter zullen we moeten afdwingen met een ultimatum. Voor het stellen van een ultimatum is er echter geen ¾ meerderheid. Van de CNV VM leden die hebben gestemd is 48% voor het stellen van een ultimatum en dat is niet de 75% die we nodig hebben om een ultimatum te kunnen stellen.

In overleg met de kaderleden hebben we daarom besloten dat we de werkgevers laten weten dat we het 2e eindbod accepteren.

Niet omdat we er zo blij mee zijn maar omdat we op dit moment onder onze leden niet voldoende draagvlak hebben om een ultimatum te stellen.

Dat laatste, “voldoende draagvlak hebben voor het stellen van een ultimatum” is van groot belang om te voorkomen dat werkgevers achterover gaan leunen in de wetenschap dat het ons niet gaat lukken om 75% van onze leden achter een ultimatum te krijgen. Het verleden bij Owase heeft immers al een aantal keren laten zien dat een ultimatum werkgevers er uiteindelijk toe brengt om betere afspraken te maken.

Laten we hopen dat we in het tweede kwartaal van volgend jaar weer in staat zijn om elkaar te ontmoeten op ledenvergaderingen. Daar zullen we dan onze inzet gaan bepalen voor de CAO per 1-7-2021. Laat dat een inzet zijn waar veel draagvlak voor is maar waarvoor ook geldt dat 75% van onze leden ook bereid zal zijn om een beter resultaat af te dwingen mocht een goed resultaat via het normale CAO overleg niet lukken.

 

Voor nu, allen fijne feestdagen toegewenst, blijf gezond en een voorspoedig 2021.

 

Met vriendelijke groet, mede namens de onderhandelingsdelegatie en kaderleden,

Gerard van Dijk

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen.

Email: g.vandijk@cnvvakmensen.nl

 

 

Bijlage:

 

  • 2e eindbod Owase werkgeversOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid