Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Najaarsoverleg Forbo

Op woensdag 14 oktober jl. heeft het najaarsoverleg tussen de werkgever en de vakbonden plaatsgevonden.

Namens CNV Vakmensen waren Roel van Riezen en Gerard van der Molen aanwezig. Roel heeft de afgelopen jaren Forbo onder zijn hoede gehad maar gaat zich vanaf nu bezighouden met de voedingsindustrie. Hij geeft het stokje over aan zijn collega Gerard van der Molen. Forbo collega en CNV kaderlid Pieter Alberts was ook aanwezig bij dit overleg.

Tijdens de looptijd van de cao komen de vertegenwoordigers van de werkgever en de vertegenwoordigers van de vakbonden een aantal keren bij elkaar om met elkaar de huidige stand van zaken binnen het bedrijf te bespreken.

Tijdens de ochtend werden we door de werkgever bijgepraat over de stand van zaken in zowel Assendelft als in Coevorden. Hier werden zaken als financiële toestand, veiligheid, ziekteverzuim, technologische veranderingen in de productie en nieuwe producten besproken. Ook hebben we gesproken over de stand van zaken van het Forbo pensioenfonds.
In de middag hebben we een update gekregen over het project Duurzame Inzetbaarheid en in het bijzonder de pilot met de nieuwe roosters. Er komt nog een gezamenlijke mededeling van directie en bonden over hoe lang de huidige roosters uit de proef van leeftijdsbewust personeelsbeleid doorlopen.

In maart 2016 zullen werkgever en vakbonden weer met elkaar gaan praten over een nieuwe cao. De huidige cao loopt af per 1 april 2016. Voor die tijd zullen alle leden van CNV Vakmensen gevraagd worden welke onderwerpen meegenomen moeten worden in de onderhandelingen.

Mocht je in de tussenliggende tijd vragen of opmerkingen hebben voor je CNV bestuurder dan kan je altijd een e-mail sturen naar: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid