Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Moeizame start cao-overleg Meldon Plastics

Donderdag 10 september zijn de onderhandelingen voor de nieuwe cao bij Meldon Plastics eindelijk gestart. De cao had een looptijd tot 1 juli 2015, dus wilden wij zo snel mogelijk resultaat boeken.

Helaas moeten wij de 1e dag al vaststellen dat de verschillen tussen wat de directie wil en wat de CNV Vakmensen namens de medewerkers vraagt veel te groot zijn om verder te onderhandelen zonder de leden te raadplegen.

Deze zomer hebben de leden aangegeven wat zij belangrijk vonden om in de Cao geregeld te krijgen. Het ging hierbij niet alleen om een loonsverhoging, maar onder andere ook voor een eerlijke vergoeding voor het overwerken voor de mensen in de 5 ploegendienst, consignatiedienst en Duurzame Inzetbaarheid. Zie voor de complete voorstellenbrief ook de bijlage.

De directie wil heel nadrukkelijk een “nullijn” hanteren voor de duur van deze nieuwe Cao. Kostenverhogingen kunnen niet worden geaccepteerd zonder dat daar mogelijk ook arbeidsplaatsen mee verloren gaan. De verschillen zijn zo groot en de gevolgen kunnen zo ingrijpend zijn, dat CNV Vakmensen het belangrijk vindt om daarover de leden te raadplegen.  Wij roepen daarom alle leden nadrukkelijk op om naar deze ledenvergaderingen te komen op:

Datum: woensdag 16 september a.s.
Tijd:12.30 uur én 14.15 uur
L
ocatie: Penthouse
Plaats: Meldon Plastic

Wij rekenen erop dat iedereen het belangrijk vindt om over de te maken keuzes mee te praten en dan ook naar de ledenvergadering zal komen.

Niet lid, géén probleem, wij zorgen voor een inschrijfformulier!
Wij gaan nadrukkelijk voor jullie wensen en belangen. Jullie kunnen daarbij op ons rekenen, maar help ons daar wel bij! Maak ook uw collega lid. Wij hebben nu een interessante aanbieding:
Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

Wij kunnen het verschil maken, maar hebben jullie daar wel bij nodig.

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Puijn en Erwin Verstegen, kaderleden
Ron Smeets, bestuurder CNV Vakmensen
r.smeets@cnvvakmensen.nl
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid