Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Middenin Rosetta II, met cao perspectief

Rosetta fase II is van start. Dankzij jullie inbreng konden CNV, FNV en De Unie een frisse aftrap doen.

Duurzame Inzetbaarheid is in Rosetta II het hoofdthema. Oftewel, hoe gezond en fit werken en zo over de AOW-datum te raken met zicht op een lang pensioen. Onze bedrijfsbezoeken en interviews met jullie deze zomer gaven ons heel veel informatie over wat jullie belangrijk vinden om fit en gezond te blijven werken. Wat jullie zelf allemaal doen en wat jullie nodig hebben van de cao, de vakbonden en de werkgevers.

Aansluitend raadpleegden wij in de herfst de leden. Dit om extra input op te halen over het hoofdthema van Rosetta II en om te horen wat in de cao 2017-2018 afgesproken moet worden. De resultaten van dit alles bespraken we met onze kaderleden en met elkaar.

Twee trajecten

Twee trajecten dus, Rosetta en de nieuwe cao, die we goed uit elkaar willen houden. Enerzijds willen we een goede discussie met de NWBC werkgevers voeren over de Rosetta cao vernieuwing. Daarin willen we eerst tot gezamenlijke uitgangspunten en doelen komen en van daaruit uitwerken wat nodig is. Anderzijds willen we het normale cao-overleg met afspraken die we elders in cao-land ook maken. Doel: een aantrekkelijke en progressieve cao met onder andere een reële loonstijging.

Voorstellen CNV, FNV en De Unie

Op 10 november kregen de werkgevers de Rosetta-voorstellen en cao-voorstellen van CNV, FNV en De Unie. Je vindt ze als download op de website numaakikdecao.nl. Vier pagina’s. Neem ze s.v.p. aandachtig door. Heb je vragen of opmerkingen, mail die ons.

CNV Vakmensen
Roel van Riezen
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid