Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Meldon cao 2019 moet wel worden afgesproken

De cao Meldon staat onder druk, maar zal wel moeten worden afgesproken. Daarover zijn CNV Vakmensen en de directie van Meldon het in ieder geval wel eens. De vraag is wel hoe dit nu goed kan worden geregeld, nu de directie heeft aangekondigd haar eindbod van november in te trekken.

Bijzondere situatie
Er is wel een heel bijzondere situatie ontstaan nu de directie enerzijds heeft aangekondigd haar eindbod voor de cao 2019 geheel in te trekken en anderzijds CNV Vakmensen na afloop van de leden/personeelsvergadering op vrijdag 14 februari nadrukkelijk aanspreekt om wél samen een cao af te spreken.

Reorganisatie
De meest ingrijpende mededeling van de directie aan zowel jullie als de vakbond was wel dat de directie aankondigde dat door de geplande actie van 14 februari, de directie zich genoodzaakt zag om nu al een reorganisatie aan te kondigen. Het was feitelijk de bedoeling om dit pas over enkele weken aan te kondigen.

Het moet dus voor iedereen heel duidelijk zijn dat de geplande actie niet de oorzaak van de reorganisatie is, maar er alleen voor zorgde dat de aankondiging daarvan nu al plaats vond.
CNV Vakmensen heeft de directie duidelijk gemaakt dat als zij in december al duidelijk aan de werknemers had uitgelegd hoe de vlag erbij hangt, het zeer waarschijnlijk helemaal niet tot een actiedreiging was gekomen.

Hoe gaat het verder
Zodra voor de directie helder is hoe de ontwikkelingen voor de organisatie eruit gaan zien, zal er weer overleg met CNV Vakmensen plaats vinden over zowel de cao als ook hoe de gevolgen van de reorganisatie voor de medewerkers zo goed mogelijk kunnen worden opgevangen. De directie heeft toegezegd daartoe bereid te zijn.

CNV Vakmensen zal goed op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en jullie informeren zodra er nieuws te melden is.

Zoals vaker gezegd, de vakbond dat zijn de leden en die leden zijn de werknemers bij Meldon. CNV Vakmensen wil voor de werknemers de best mogelijke afspraken maken op alle vlakken. Laten wij samen de best mogelijke keuzes maken, wij hebben elkaar daarvoor nu nog harder nodig!

De vakbond dat zijn de leden
Maak je collega ook lid, hij/zij heeft ook groot belang bij deze cao. Wij hebben een interessante aanbieding: het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid