Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Mediq houdt vast aan koppeling loon en prestatie

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen lopen de cao-gesprekken met Mediq stroef. In het vorige overleg hebben vakbonden aangeven dat ze geen koppeling willen tussen loon en prestatie.

Tijdens het overleg van afgelopen maandag heeft Mediq aangeven vast te willen houden aan deze koppeling. Mediq stelt een totale loonsverhoging voor van 2 procent. Met daarin een onderverdeling van 1,25 procent structureel (dus onafhankelijk van prestatie) en 0,75 procent afhankelijk van je prestatie als medewerker.
Je bent dus alleen zeker van je loonsverhoging van 1,25 procent. De ingangsdatum die Mediq voorstelt is 1 januari 2021.

Niet gelukkig met het voorstel
Uiteraard zijn wij als vakbonden niet gelukkig met dit voorstel. Dit hebben wij ook aan jullie werkgever laten weten. Vakbonden vinden dat een loonsverhoging niet gekoppeld dient te zijn aan de prestatiebeoordeling omdat je dan niet zeker bent of je de hele cao-loonsverhoging krijgt. 

Nieuwe pensioenregeling 
Daarnaast wil Mediq een studie doen naar een nieuwe pensioenregeling en vraagt of wij daar als vakbonden in willen participeren. Uitgangspunten van de vakbonden is dat medewerkers een solide, solidair en betrouwbaar pensioen opbouwen en dat niet alle risico’s bij de werknemers liggen. 

Geef je mening
Voor het volgende overleg met Mediq wil ik graag van jullie horen of jullie ook vinden dat er geen koppeling moet zijn tussen loon en prestatie. Laat het mij daarom voor 15 juli weten. Je kan me bereiken via j.marskamp@cnvvakmensen.nl of me even bellen of appen. Het volgende overleg met jullie werkgever is op donderdag 16 juli 2020.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 2390 9865 
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid