Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Mediq: functiewaardering en cao

Eerst duurde het erg lang voor de cao bij jullie werd afgesloten en nu worden er al weer data geprikt voor de volgende onderhandelingen.

Tijd voor een update zoals bonden deze op 16 januari hebben gekregen tijdens periodiek overleg.

Functiewaardering
Het belangrijkste wat de afgelopen tijd bij jullie heeft gespeeld en nog speelt is het project functiewaardering. Na 10 jaar zijn jullie functies onder handen genomen en komen er nieuwe functies bij. Dit is een heel traject waarbij iedereen een rol hoort te spelen. Van de kant van de bonden zijn er twee deskundigen bij betrokken. Het merendeel van de werknemers is nu ingedeeld. Voor een aantal is dit nog niet gebeurd. Dit kan zijn omdat het om nieuwe functies gaat of unieke functies.

Mochten er vragen zijn over de indeling, meld deze dan bij ons. Onze deskundige kan dan beoordelen of de procedure goed gegaan is en of de indeling correct is.

Uitzendkrachten
Tijdens de laatste onderhandelingen zijn afspraken gemaakt om de salarisschalen voor uitzendkrachten in twee stappen te verhogen met 6,83 procent. Hierdoor is er geen onderscheid meer tussen een uitzendkracht en een vaste medewerker. 

Jullie werkgever heeft gemeld dat de eerste verhoging is toegepast. De tweede verhoging is per 1 maart 2018.

Loopbaanontwikkelingsbudget
Dit budget is bedoeld voor jullie om jullie te kunnen ontwikkelen via een opleiding/training/cursus/EVC om je huidige en/of toekomstige positie op de arbeidsmarkt te verbreden. Er is nog budget beschikbaar. Mocht je een opleiding willen doen, dien dan een verzoek in. Het zou jammer zijn als het budget niet opgaat.

Reparatie WW
Vorig jaar hebben jullie een vraag gekregen of jullie een reparatie van de WW willen.
Leden van beide bonden hebben hier positief op geantwoord. De procedure hiervoor is in gang gezet. Zodra dit geregeld is zullen jullie hier informatie over ontvangen.

Cao 2018
Jullie cao loopt tot en met 30 april. De data voor de onderhandelingen zijn nog niet vastgesteld. De bedoeling is om op tijd met de onderhandelingen te beginnen.

De onderhandelingen zullen worden gedaan door mijn collega Job Marskamp. Hij zal vanaf nu jullie belangen behartigen bij Mediq. Job Marskamp zal binnenkort bij jullie inventariseren wat jullie in de voorstellenbrief willen.

Wellicht wil iemand van jullie ook aansluiten als delegatielid bij de onderhandelingen. Tot de vorige cao-onderhandelingen hadden beide bonden delegatieleden en het zou prettig zijn wanneer beide delegaties weer compleet zijn bij de komende onderhandelingen.

Is delegatielid een stap te ver dan zou het al fijn zijn wanneer iemand van jullie aanspreekpunt wil zijn. Niet mee aan tafel zitten, maar wel per mail of whatsapp kunnen aangeven wat er leeft onder de collega’s. Denk er eens over na en heb je vragen dan mail of whatsapp je ons.

Ben je niet meer werkzaam bij Mediq, wijzig dit dan eenvoudig via jouw MijnCNV-account.

Nicole Engmann-van Eijbergen                                    Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen                                        Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89                                                         M:06 23 90 98 65
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl          E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid