Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Lyondell Chemie cao 2017: Reactie werkgever!

Tijdens de laatste ledenvergaderingen hebben onze leden een eigen eindbod geformuleerd (zie bijlage 1). Precies op tijd heeft Lyondell ons een reactie gestuurd. (zie bijlage 2).

Hierin is het loonbod ongewijzigd, wel gaat men voor de looptijd mee in ons voorstel voor de vervangingstoeslag voor de PT functie, wat ons betreft een opstap naar een definitieve afspraak in de cao 2018.

Als nieuw punt meldt Lyondell dat men af wil zien van de afspraak om naast de cao voor huidige werknemers, een cao voor nieuwe werknemers overeen te komen, waarbij behalve de loonlijn de cao-opzet van Basell Moerdijk leidend zo zijn. Lyondell stelt nu dat zij bereid zijn ook nieuwe werknemers onder de cao huidige werknemers aan te blijven nemen.

Als laatste meldt Lyondell dat als leden instemmen met de inhoud van hun brief, de cao voor Lyondell Chemie Nederland geformaliseerd zal worden en bij het ministerie zal worden aangemeld. Hiermee wordt invulling gegeven aan de afspraak uit 2011 en de goedkeuring door vakbondsleden aan de cao tekst in 2014 en kunnen wij eindelijk dat deel achter ons laten. Alleen moet in de tekst de cao-protocollen van 2015, 2016 en 2017 verwerkt worden.

Bijgaand treffen jullie ook een stemformulier aan welke kan worden ingeleverd op de ledenvergaderingen Je kan het ook mee geven aan een collega die naar de ledenvergadering gaat of e-mailen naar a.huizinga@cnvvakmensen.nl

De ledenvergaderingen worden gehouden:
op maandag 20 november 2017
om 13.00 uur en om 19.30 uur
in Hotel Atlas Groene Kruisweg 11 te Spijkenisse.

Mede namens Egbert Schellenberg (FNV Procesindustrie)

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid