Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Lucite - eindbod cao

Op 12 april was er weer een onderhandelingsronde over de cao gepland. Het overleg dat wij samen met de CNV en jullie directie hadden, om te komen tot een nieuwe cao heeft geleid tot een eindbod.

Na een toelichting van onze voorstellen en aangeven dat na jaren van matiging er ruimte dient te zijn dat werknemers mee mogen profiteren van de economisch gunstige tijd, heeft jullie directie een toelichting gegeven over de positie van Lucite. Zolang jullie bedrijf onder aan de streep nog een schuld heeft uitstaan aan jullie moedermaatschappij is er momenteel nog geen ruimte om de lonen substantieel harder te laten stijgen dan de inflatie. Deze schuld is ontstaan door investeringen in jullie bedrijf door jullie moederbedrijf en leningen in de jaren dat jullie bedrijf verlies draaide.

Aangezien de ruimte vrij beperkt is en we geen verslechteringen accepteren heeft je werkgever een eindbod geformuleerd, het bod wat er ligt is 2% per 1 februari 2018. Een hogere loonstijging dan het eindbod kon enkel worden bereikt als dit gepaard zou gaan met versoberingen van het huidige cao-pakket. Hiervan hebben we, na overleg met de aanwezige kaderleden, van afgezien.

Zie voor de complete tekst de bijgevoegde bijlage. De daarin verder genoemde zaken, zijn zaken die een continuering zijn van zaken die in de vorige cao ook golden.

Het woord is nu aan de leden, jullie dus! Klik hier om je stem uit te brengen over het ontvangen eindbod. Indien je vragen hebt, bel gerust naar ondergetekende. Wij geven je graag een toelichting op het proces en het ontvangen bod. Dit kan telefonisch of bij jullie op het bedrijf. Wanneer er behoefte is voor tekst en uitleg in een bijeenkomst vernemen wij dat graag via één van de kader-/delegatieleden.

Uw formulier zien wij graag vóór 4 mei graag retour. 

Mede namens kader- en delegatieleden, Pascal Hollaar & Willem Barendrecht. 

Tjeerd Orie,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 2048 9475
E. t.orie@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid