Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Lees: nieuwsbrief 3e cao-ronde Kemira

Vrijdag 16 april hebben er digitale ledenraadplegingen plaatsgevonden met het doel om bij jullie, onze achterban, informatie op te halen welke wij hebben meegenomen naar het derde cao-overleg. Donderdag 22 april heeft het derde cao-overleg online plaatsgevonden.

Kemira had de vakbonden eindelijk een uitgebreid voorstel toegestuurd met de punten met onderbouwing die zij wilden bespreken tijdens de onderhandelingen.

Zowel vakbonden als Kemira vinden het maken van goede afspraken over duurzame inzetbaarheid belangrijk. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat die afspraken niet tijdens het cao overleg 2021 gemaakt gaan worden, dan zou de cao nog lang op zich laten wachten en we willen het cao proces niet onnodig lang vertragen. We werken richting een paritaire werkgroep die zich gaat buigen over dit onderwerp en dan bedoelen we specifiek het verkennen van mogelijkheden wat dan de inzet gaat worden tijdens de volgende cao onderhandelingen in 2022.

De vakbonden hebben gezamenlijk gereageerd op de voorstellen van jullie werkgever en hebben aan het eind tegenvoorstellen gedaan. Jullie werkgever wilde tijd om zich goed voor te bereiden op onze voorstellen en zij komen half mei terug met een schriftelijke reactie naar de vakbonden.

We hadden gisteren graag tot een onderhandelingsresultaat willen komen, maar er zijn nog meer hobbels op de weg, waaronder o.a. loon. We hebben nieuwe datamogelijkheden in mei gepland.

Met vriendelijke groeten,

Willem Groenendijk, Jan Jaap Maarsen en Nurettin Altundal (vervanger van Iris van der Veen), kaderleden en bestuurder FNV Procesindustrie
Corina Hensen, bestuurder CNV Vakmensen
Paul Leen, Dennis Herrewijnen en John Kapteijn, kaderleden en bestuurder De Unie

Heb je vragen of opmerkingen? Spreek gerust één van de kaderleden aan of mail voor
FNV: iris.vanderveen@fnv.nl , CNV: c.hensen@cnvvakmensen.nl of De Unie: John.kapteijn@unie.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid