Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Ledenraadpleging over cao overleg Owase op 27 juni

Op 16 juni 2016 werd het eerste cao overleg gehouden, werkgevers gaven toen een onderbouwing aan hun voorstellen. Zij bleken bereid hun loonvoorstel te verbeteren als dit het enige punt is waar afspraken over gemaakt gaan worden.

Werkgevers bleken bereid te zijn om hun loonvoorstel zoals ze die hebben gedaan (0,75 procent per 1 juli 2016 en een verhoging van het arbeidsdividend met 0,5 procent) te verbeteren. Ze stelden voor de 0,75procent te veranderen in 1 procent onder de voorwaarde dat dit het enige punt is waar afspraken over gemaakt gaan worden.

De onderhandelingsdelegaties van CNV vakmensen en FNV hebben de werkgevers laten weten dat hun voorstel niet in de buurt komt van de afspraak die wij, namens onze leden, willen maken. Daarom hebben we met werkgevers afgesproken dat we met onze leden zullen overleggen over dit grote verschil in vraag en aanbod. Vervolgens zullen we het overleg met de werkgevers op 5 juli voortzetten.

Maandag 27 juni willen we met jullie in gesprek om te bepalen hoe we het vervolgoverleg met de werkgevers op 5 juli in gaan. Daarom de oproep om één van de ledenvergaderingen te bezoeken op 27 juni in zaal Mulder in Gramsbergen. De tijden: 10:00 uur, 14:15 uur of 19:30 uur. Jullie aanwezigheid en opstelling zal bepalend zijn voor het vervolg en de uitkomst.

Jacqueline Twerda
bestuurder
M: 06 23006214
E: j.twerda@cnvvakmensen.nl

 ons kenmerk: 16-2253/JT/ed

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid