Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Leden werkzaam bij Sabic LBV

Bijzondere omstandigheden vergen bijzondere maatregelen. Donderdag 16 april hebben wij via een Skype verbinding overleg gehad met jullie werkgever.

Donderdag 16 april hebben wij via een Skype verbinding overleg gehad met jullie werkgever.
Sabic wil een tijdelijke invoering van het uitzonderlijke 4-ploegenrooster in het kader van Covid-19. Klik hier om je stem uit te brengen.

Op dit moment is er nog geen reden dit rooster in te voeren, het is dus een voorzorgsmaatregel voor het geval er dusdanig veel ziekmeldingen komen dat het normale rooster niet meer te handhaven is.

Sabic wil deze bijzondere maatregel in nauw overleg met betrokkenen, ondernemingsraad en vakorganisaties nemen en motiveert dit als volgt:
Het op voorhand afspreken hoe hiermee over een bepaalde periode mee om te gaan, is volgens ons evenwel niet goed mogelijk. Enerzijds weten we onvoldoende wat de ontwikkeling van het ziekteverzuim of andere relevante factoren zullen zijn. Anderzijds weten we niet hoe lang dit duurt. Wel is het zo dat SABIC zich zal inspannen om de inconveniëntie zo kort mogelijk te laten duren. Alles afwegend zijn wij daarom tot de slotsom gekomen dat wij de mogelijkheid willen afspreken dit 4 ploegenrooster, alleen als het vanwege de benodigde minimumbezetting uit oogpunt van veiligheid nodig is, per fabriek waar dit zich voordoet, voor een periode van 32 dagen vanaf de start te laten gelden. 

Dit rooster past echter niet binnen de cao en onderzoeken hebben aangetoond dat dit rooster slecht is voor de gezondheid door een gebrek aan rusttijd. Vanwege de nadelen dat een vierploegen rooster van 12 uur met zich meebrengt willen we afspreken dat dit rooster. 

Maximaal 32 dagen mag duren. Mocht na deze periode van 32 dagen nog steeds behoefte zijn aan een dergelijke bezetting dan zullen we moeten zoeken naar andere mogelijkheden om de bezetting op orde te houden.

Het is lopen op eieren, waar doen we goed aan? Aan jullie de vraag of je akkoord wilt gaan met mogelijke invoering van dit rooster? We leggen deze vraag neutraal voor. 
In de bijlage zie je de verdere arbeidsvoorwaardelijke afspraken. 

Klik hier om je stem uit te brengen. Je kunt je stem uitbrengen tot uiterlijk maandag 27 april 12.00 uur

We wensen jullie en de naasten die je dierbaar zijn, alle goeds.

Peter Vlaming,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5329 5256
E. p.vlaming@cnvvakmensen.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid