Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Leden akkoord met cao-resultaat SNR en SNC

Tot en met de ledenvergadering van gisteravond, woensdag 8 mei, kon er gestemd worden over het bod van Shell voor de nieuwe SNR/SNC cao (2019 - 2021). Stemmen kon door je stemformulier op één van de ledenvergaderingen af te geven of door via de mail je stem uit te brengen.

De opkomst op de ledenvergaderingen was niet groot. Het heeft er alle schijn van dat velen van jullie berusten in het bod van Shell. Duidelijk is dat er niet meer in zit en dat verdere acties geen zin hebben.

Wel is er behoorlijk via de mail gestemd. Uiteindelijk is het zo dat zowel bij FNV alsook bij CNV Vakmensen een ruime meerderheid voor het bod van Shell van 25 april jl. hebben gestemd.
Veel gehoorde en gelezen opmerking was, qua strekking: we tellen onze knopen en gaan daarom maar akkoord.

Wij hebben de onderhandelingsdelegatie van Shell laten weten dat er, wat de vakbonden betreft, nu ook sprake is van een akkoord. Er kan gewerkt gaan worden aan de nieuwe tekst voor de cao.
In het bod is ook sprake van werkgroepen, ook daar kan nu mee aan de slag gegaan worden. Daar horen jullie van ons natuurlijk meer over zodra daar ook iets over te melden is.

Ten slotte
Er ligt nu dus een 3-jarige cao tot 1 maart 2022. Eén ding is duidelijk, zonder de inzet van heel veel leden van FNV en CNV Vakmensen was dit bod niet op tafel gekomen. Namens de onderhandelingsdelegaties iedereen die zich de afgelopen maanden voor de cao heeft ingezet, hartelijk bedankt! Want het blijkt ook nu weer dat we samen sterk kunnen staan.

In de bijlage treft u de gezamelijke nieuwsbrief aan.

Namens de onderhandelingsdelegaties,
CNV Vakmensen, Piet Verburg, bestuurder
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl / M: 06 51 66 73 94                           
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid