Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Leden akkoord met cao Kunststof, Rubber en Lijm

Gefeliciteerd, nu heb jij de cao gemaakt! Jullie hebben steeds gereageerd op www.numaakikdecao.nl. Jullie als leden van CNV, FNV en De Unie hebben in overgrote meerderheid ingestemd met de cao. De werkgeversvereniging stemt ook in.

De loonsverhoging kan in de loonbetaling van juli mee, natuurlijk met terugwerkende kracht. Is je rooster te zwaar, of wil je als uitzendkracht meer werkzekerheid? Je kunt vragen om een gesprek. Als het gesprek niet loopt, krijg je onafhankelijke steun.

Pensioen KRI gaat gewoon door
Sommigen van jullie hebben een brief gekregen van het pensioenfonds in de kunststof en rubberindustrie. Op 7 juli sluiten we een overeenkomst met een ander pensioenfonds: het pensioenfonds PGB. Dus je pensioenopbouw inclusief het partnerpensioen, de arbeidsongeschiktheidsregeling en de overgangsregeling VPL gaan gewoon door, ook na 1 januari 2017. Als je geen brief van het pensioenfonds hebt gekregen, verandert voor jou niets.

Week van de duurzame inzetbaarheid
Vanaf eind augustus gaan we in gesprek met jullie over het thema van de cao 2017: duurzame inzetbaarheid, hoe kun jij met plezier en gezond werken, of je nu jong of oud bent. We gaan een aantal bedrijven bezoeken om met jou in gesprek te gaan. Als een groepje van 10 mensen graag wil dat we langs komen op jouw bedrijf, dan doen we dat. Je hoeft ons alleen maar een email te sturen. En natuurlijk kun je dan ook je mening weer geven via www.numaakikdecao.nl

Roel van Riezen, r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 
Janwillem Compaijen, janwillem.compaijen@fnv.nl 
René Koorn, rene.koorn@unie.nl 

16-2265/RvR/ms
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid