Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Leden Abbott stemmen in met cao resultaat

Op 27 en 28 juni jl. hebben er ledenbijeenkomsten plaats gevonden op de Abbott vestigingen in Weesp en Olst. Tijdens deze bijeenkomsten is het onderhandelingsresultaat ter stemming voorgelegd. De leden hebben positief gereageerd. Hiermee is de nieuwe cao aangenomen.

Tijdens de ledenbijeenkomsten zijn er kritische opmerkingen gemaakt over de invoering van de klokuren matrix. Met name in Olst is er argwaan m.b.t. de toepassing hiervan. Reden is dat de huidige afspraken niet altijd goed worden nagekomen. Daarom is er in dit cao akkoord afgesproken dat de periode tot 1 januari 2018 gebruikt zal worden om de bestaande afspraken goed toe te passen. Vanaf 1 januari 2018 start de pilot voor de klokurenmatrix. Eind 2018 zal deze pilot gevalueerd worden. Wanneer de pilot succevol blijkt te zijn verlopen kunnen op basis hiervan afspraken worden gemaakt.

De looptijd van de cao zal benut worden om in gesprek te gaan over duurzame inzetbaarheid. Ook zullen wij nauwlettend de overige cao afspraken volgen.

Met vriendelijke groet,
Henk Jongsma,
CNV Vakmensen,
h.jongsma@cnvvakmensen.nl
06-22383073

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid