Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Krijgt Meldon alsnog een cao 2020?

Het zou een gedenkwaardige dag worden vrijdag 14 februari 2020. Veel werknemers hadden er voor gekozen om in actie te komen om zodoende alsnog een cao af te dwingen. Helaas verliep het heel anders en kwam de cao van Meldon Plastics “on hold” te staan. Door de aankondiging op 13 februari van een reorganisatie, kwam de prioriteit ergens anders te liggen: hoe gaat de toekomst eruit zien.

Reorganisatie
Een aantal van jullie collega’s is door de reorganisatie helaas niet meer in dienst bij Meldon. Normaal gesproken zou voor de medewerkers die ontslagen worden een sociaal plan zijn afgesproken, met daarin een redelijke vergoeding. Helaas kon CNV Vakmensen geen acceptabel sociaal plan afspreken met de directie. Dat was een zure conclusie. De leden hebben in ieder geval wel ondersteuning gekregen van de vakbond om de aangeboden vaststellingsovereenkomst te laten controleren. Dat was in deze situatie het minste wat wij voor de leden konden doen om in ieder geval te checken of alles correct verliep.

Meldon cao 2020: vul de enquête in
Zoals al eerder gemeld is de directie van Meldon wel bereidt om met CNV Vakmensen een cao overeen te komen. Wij hebben nu ook contact met de directie opgenomen om toch nog dit jaar een cao voor de medewerkers bij Meldon af te spreken. Op dit moment gaat het redelijk bij Meldon. De vraag is nu dan ook, wat moet in de cao worden afgesproken. Wat vinden jullie als werknemers bij Meldon belangrijk om in de cao af te spreken. CNV Vakmensen wil, binnen de grenzen van de mogelijkheden, de best mogelijke afspraken maken.
Vul daarom met deze link de enquête Cao Meldon vóór 26 november in,
zodat ik op basis daarvan met jullie directie in gesprek kan gaan en afspraken maken. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je met dit webadres op internet de enquête invullen: https://bit.ly/3nHLQD6 
Ik reken erop dat jullie allen de enquête invullen! Laat ook je andere collega’s reageren, zodat er een breed beeld is van wat jullie belangrijk vinden.

Heb je nog vragen, neem dan contact met mij op.  
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! CNV Vakmensen van en voor mensen, al ruim 125 jaar!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl
M 06 5111 5594

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid