Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

In mei weer cao-overleg bij Brocacef

Op 9 mei beginnen de vakbonden weer met onderhandelen voor een nieuwe cao bij Brocacef. Laat weten wat jij belangrijk vindt in een nieuwe cao!

Cao-voorstellen
Het is voor mij van belang om te weten welke punten jullie belangrijk vinden in de cao. Ik hoor dan ook graag welke input jullie hebben voor de onderhandelingen. Dus aarzel niet en mail of neem telefonisch contact met mij op. Ik zou daarnaast ook graag willen weten welke loonvraag jullie redelijk vinden en ik namens de leden van CNV Vakmensen kan vragen aan jullie werkgever. Wanneer ik jullie input heb gehad, zal ik een concept voorstellenbrief opstellen en met jullie delen zodat je weet met welke voorstellen CNV vakmensen de cao onderhandelingen ingaat.

Periodiek overleg
Eind februari hebben vakbonden periodiek overleg gehad met jullie werkgever. Brocacef heeft een goed jaar achter de rug en doet het goed in de markt. Ook het eigen pensioenfonds staat er goed voor. Daarnaast is er nog geld beschikbaar in het ontwikkelfonds. Dus wil jij een arbeidsmarktverbredende cursus volgen? Grijp je kans en gebruik de mogelijkheden die dit fonds je tot 1 mei a.s. biedt. Tijdens het periodiek overleg heeft Brocacef wel aangegeven de kosten van de logistieke operatie te hoog te vinden. Zeker in vergelijking met andere concurrenten. Dit komt volgens Brocacef doordat deze partijen geen cao hebben of minder hoge toeslagen. Brocacef heeft aangegeven tijdens het cao-overleg te komen met een voorstel omtrent de toeslagen.

Doe mee!
Wellicht wil iemand van jullie ook aansluiten als delegatielid bij de onderhandelingen. Tot de vorige cao-onderhandelingen hadden beide bonden delegatieleden en het zou prettig zijn wanneer beide delegaties weer compleet zijn bij de komende onderhandelingen.
Is delegatielid een stap te ver? Dan zou het al fijn zijn wanneer iemand van jullie aanspreekpunt wil zijn. Niet mee aan tafel zitten, maar wel per mail kunnen aangeven wat er leeft onder de collega’s.
Denk er eens over na. Heb je vragen, dan kan je altijd mailen of bellen.

Ben je niet meer werkzaam bij Brocacef, wijzig dit dan eenvoudig via jouw “MijnCNV-account”.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 90 98 65
E j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid