Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Geen resultaat laatste poging nieuwe cao Pipelife

Op 5 oktober hebben wij op uitnodiging van jullie werkgever een laatste poging gedaan om tot betere afspraken voor de nieuwe Pipelife cao te komen.

Wíj waren in de veronderstelling dat jullie werkgever bereid was om tegemoet te komen aan jullie wensen voor een hogere structurele loonsverhoging én wat extra’s voor de dagdienst en de tweeploegendienst. Dat zijn immers de twee pijnpunten die uit de ledenvergaderingen op 13 juli en 24 augustus naar voren gekomen zijn. Dit hebben wij op 25 augustus aan de werkgever persoonlijk uitgelegd.

Al snel bleek het de intentie van jullie werkgever te zijn om ons ervan te overtuigen dat hetgeen al op tafel lag goed genoeg was en dat er niets meer bij hoeft dan wel kan.

Wij hebben –nogmaals- uitgelegd dat hetgeen reeds op tafel lag door onze leden afgewezen is.  Wat betekent dat als jullie werkgever niet bereid is om er meer van te maken, wij uitonderhandeld zijn en terug zullen gaan naar onze leden.

Het antwoord hierop was dat jullie werkgever dan wel zelf aan jullie zou uitleggen dat jullie afwijzing van het principe-akkoord voortkomt uit ‘onderbuikgevoelens’, dat jullie iets te kort komen en niet gebaseerd is op de werkelijkheid.

Conclusie, aan de onderhandelingstafel zijn wij niets opgeschoten en nu is het woord aan jullie. Als wij tot betere afspraken voor jullie nieuwe cao willen komen, dat zullen wij dan moeten afdwingen bij jullie werkgever. Wij roepen jullie daarom allemaal op om naar de zogenaamde
¾-vergaderingen of wel ‘actievergaderingen’ te komen. Op deze vergaderingen moet 75% van de aanwezige vakbondsleden zich uitspreken vóór het voeren van acties om tot een betere cao te komen. In welke vorm deze acties uitgevoerd zullen worden bepalen wij met elkaar.

De ledenvergaderingen zullen plaatsvinden op:

Dinsdag 18 oktober aanstaande
Vanaf 14.00 uur en 16.00 uur
In de kantine van Pipelife/ Renolit/ Alkor Draka. 

Gezien het belang van het onderwerp, rekenen wij op jullie komst!

Peter Boeseken
bestuurder
M. 06 5160 2043
E. p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Het gezamenlijke nieuwsbrief treft u aan in de bijlage.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid