Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Fibrant-cao 2020 de voorbereiding start nu

De Fibrant-cao 2019 loopt nog tot 1 juli 2020. CNV Vakmensen wil zich goed voorbereiden op de nieuwe Fibrant-cao 2020 en daar zoals gebruikelijk de werknemers van Fibrant ook maximaal in meenemen. Het is immers jullie cao.

Bij Fibrant werken mensen in volcontinudienst, dagdienst in kantoren en fabrieken. Overal zijn andere situaties waardoor de mensen ook andere wensen kunnen hebben. CNV Vakmensen probeert al jaren arbeidsvoorwaarden af te spreken die optimaal rekening houden met die verschillende werksituaties en omstandigheden. Daarbij moet ook een balans gevonden worden die recht doet aan al die verschillende wensen. Er moeten dus ook samen keuzes gemaakt worden. 

Samen in gesprek
Om een eerste indruk te krijgen wat er zoal bij de werknemers leeft, wordt er aan een planning gewerkt om met iedereen in gesprek te gaan. Voor de volcontinue dienst vind je deze planning en meer info door op deze link te klikken. 
Voor de medewerkers in dagdienst moet ook een schema worden gemaakt. Aan jullie de vraag om een keuze te maken op welke dagen jullie in lunchtijd samen met CNV Vakmensen in gesprek willen over jullie arbeidsvoorwaarden. Ook daarvoor zie je enkele opties in bovenstaande link. 

Samen keuzes maken
Het is duidelijk dat ieder zo zijn eigen voorkeur heeft. Toch kan niet alles en zeker niet in één keer worden afgesproken, omdat de ruimte voor afspraken natuurlijk niet onbeperkt is. Daarom zullen er uiteindelijk ook keuzes gemaakt moeten worden. Daar waar mogelijk wil CNV Vakmensen die keuzes ook samen met jullie als werknemers maken. 

Samen beginnen en samen afmaken
CNV Vakmensen wil dit cao-traject samen met jullie beginnen, maar ook samen met jullie afmaken. Daarom dus de oproep om de krachten te bundelen en elkaar zo goed als mogelijk te blijven informeren over wat wij vinden en hoe wij het voor jullie kunnen regelen. Ook daarvoor kun je prima terecht op ons platform: www.jeachterban.nl/fibrant 
Dit platform gaan wij gebruiken om jullie ook tussentijds de kans te geven om je vragen, opmerkingen en suggesties te plaatsen, standpunten uit te wisselen en achtergrondinformatie te geven. Zo kunnen wij altijd in contact blijven! Het platform is voor iedereen toegankelijk, dus laat zoveel mogelijk collega’s deze nieuwsbrief lezen. Wij hebben elkaar nodig, want jullie ZIJN de vakbond. 

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)! CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!
Nog geen lid? Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding: Het eerste halfjaar 50% korting op de contributie!

Ron Smeets,
bestuurder CNV Vakmensen
T: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid